avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept inscriere examen auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept inscriere examen auto

Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de permis.Am fost prins cu alcoolemie si mi s'a suspendat permisul + desigur dosar penal.Intrebarea e, CAND anume pot incepe sa imi fac dosarul pentru a'l depune?Precizez ca sentinta s'a dat in data de 1 aprilie acest an....Si,cu cine trebuie sa vorbesc sa se ocupe de de dosarul ptr inscriere la examen?Va multumesc anticipat.O zi buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:59, 29 Octombrie 2013
Daca gasiti pe cineva care sa faca analizele medicale si testul psihologic in locul dvs. puteti lua in calcul si aceasta varianta.
Nu trebuie sa vorbiti cu nimeni care sa se ocupe de dosarul ptr inscriere la examen, trebuie sa va intocmiti singur dosarul in conformitate cu prevederile legale.

Sustinerea examenului pentru obtinerea unui nou permis de conducere se poate face dupa un an de la data ramenerii definitive a hotararii judecatoresti.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Informatii despre modalitatea de redobandire a permisului gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Persoana condamnata se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.



Dacă solicitantul îndeplineşte condiţia de mai sus, el se poate prezenta la o şcoala de şoferi autorizată pentru înscrierea la cursuri în vederea redobândirii permisului anulat.


Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere presupune necesitatea următoarelor documente:
-cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant;
-fişa de şcolarizare, completată cu datele personale ale solicitantului, care va cuprinde pe verso şi avizul medical;
-avizul psihologic;
-certificat de cazier judiciar;
-fişa deţinătorului permisului de conducere - taxa de examinare;
-copie act de identitate;
-copie act de studii;
-copia hotărârii judecătoreşti de condamnare, cu menţiunea definitivă;
-dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.

Stoica Ioana a scris:

Dacă solicitantul îndeplineşte condiţia de mai sus, el se poate prezenta la o şcoala de şoferi autorizată pentru înscrierea la cursuri în vederea redobândirii permisului anulat.


Persoanele carora le-au fost anulate permisele de conducere ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti nu trebuie sa mai urmeze cursurile unei scoli de soferi.

Ordinul 268/2010 modificat si completata de OMAI 82-2013
privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere


Art. 6. -
(1) La data verificării dosarului de examinare, respectiv la data susţinerii probelor de examen, candidaţii trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă, să fie apţi din punct de vedere medical, să facă dovada domiciliului, reşedinţei sau, după caz, rezidenţei în România, să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate în şcoli de conducători auto şi să nu se afle în una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din ordonanţa de urgenţă.

(2) Dosarul de examinare trebuie să conţină următoarele documente:
a) cererea-tip, semnată de candidat, prevăzută în anexa nr. 1;
b) fişa de şcolarizare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia candidatul a absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică, în care se consemnează şi avizul medical «apt pentru conducerea autovehiculelor din grupa. ..», corespunzător categoriei pentru care se solicită examinarea; documentul eliberat de unitatea de asistenţă medicală autorizată, care atestă grupa de autovehicule pe care solicitantul este apt să le conducă, se păstrează la şcoala de conducători auto care a pregătit candidatul;
c) certificatul de cazier judiciar în termenul de valabilitate;
d) copia actului de identitate valabil;
e) dovada de plată a taxelor şi tarifelor aferente obţinerii permisului de conducere.

(3) Candidatul al cărui permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi art. 115 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă prezintă documentele prevăzute la alin. (2) lit. a), c)-e) şi trebuie să facă dovada că este apt din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din grupa din care face parte categoria solicitată, printr-un document eliberat de o unitate de asistenţă medicală autorizată, precum şi faptul că este apt din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice, printr-un document eliberat de un laborator de specialitate autorizat.
Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata


Pentru a va putea prezenta la examenul pentru obtinerea permisului auto, trebuie sa depuneti, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inamtriculare a Vehiculelor din judetul in care aveti domiciliul, resedinta sau rezidenta, un dosar care va contine:

cererea-tip, semnata de solicitant;
fisa de scolarizare, completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului si semnata de catre acesta;
fisa medicala-tip cu avizul medicului ,,Apt pentru conducerea vehiculelor" din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea;
certificatul de cazier judiciar;
copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva;
copia actului de identitate;
chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto doina_dana doina_dana Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis conducere icostin66 icostin66 Buna! V-as ruga mult sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pentru a redobindi permisul de conducator auto .In prezent ispasesc o condamnare penala cu ... (vezi toată discuția)