avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare dupa majorat se mai poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare dupa majorat se mai poate actiona legal ?Daca dupa majorat nu mai merge la scoala !

Nu am avut contact cu fiul meu 7 ani a fost plecat cu fosta sotie in Spania ,nu am platit pensie pt ca m-a privat de a mai avea contact cu el ,actualmente sint stabilit in strainatate ,i-am oferit sansa sa primeasca dupa mine permis de munca nedeterminat am vrut sa am o relatie cu el dar el nu doreste sa aiba cu mine ,sint recasatorit si am o fetita de 7 ani ,dar vreau sa-i dau acesti bani care acum ai va folosi doar el nu fosta cu iubitul pt care ma trimis la munca si asa s-a destramat casnicia noastra avind si un copil minor la aceea vreme!:(Acum inteleg ca fiul meu nu mai are sentimente pt mine a fost la mine in vizita doar pt ca nici el nu stie de ce a venit ,este intors de fosta impotriva mea cel mai rau este ca el nu are tarie de caracter si nu este capabil sa hotarasca ce e bine pt el singur doar face ce ai spune ea ,pacat am vrut sa-l ajut dar cu forta nu se poate m-a si insultat a vb f urit cu mine si totusi l-am iertat asta face un parinte dar pina cind ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:10, 30 Octombrie 2013
Pana la urma n-am inteles, vreti sau nu sa ii dati pensia restanta copilului dvs ?
ma gindesc daca are vreun rost
1.Pensia de intretinere este stabilita in raport de venitul net obtinut, dintr-un venit ce prezinta caracter de continuitate.

In cazul in care tatal, cu rea credinta,eludeaza obligatia legala ce ii incumba, timp de cel putin doua luni, acesta savarseste infractiunea omisiva de abandon de familie, incriminata de art . 305 din Codul penal.

Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamata, impacarea partilor reprezentand un caz prin care este inlaturata raspunderea penala.

Retragerea plangerii penale prealabila, respectiv impacarea partilor sunt incidente pana la ramanerea definitiva a hotarii judecoresti fiind totale, definitive si neconditionate.

De vreme ce a fost exprimata manifestarea de vointa in acest sens, nu mai poate exista o noua pozitie procesuala.

Odata ce este depus un asemenea act de sesizare, cel al plangerii penale prealabile , agentii de politie procedeaza la verificarea inscrisurilor care atesta veniturile permanente , aspectul relevandu-se pozitia subiectiva cu privire la forma de vinovatie a faptuitorului.

Plata partiala reprezinta una dintre modalitatile predilecte prin care nu este indeplinita in mod corespunzator obligatia legala de intretinere.

Daca aceasta obligatie este , totusi, implinita, instanta de judecata va individualiza pedeapsa inchisorii prin suspendarea conditionata a executarii acesteia, legiutorul prevazand in mod expres acest caz special.



Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.

Asadar, se poate proceda si la executarea silita, poprind veniturile obtinute de catre tatal copilului.


Pensia de intretinere poate fi recuperata pentru ultimii trei ani de neplata.


Platiti pensia de intretinere .


.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minori ioanpas ioanpas buna , sunt divorsat de pe data de 10-03-14 si pana in prezent nu am primit nici un ban pt. pensia de intretinere a copiilor . Am facut plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Fiica mea se confrunta cu urmatoarea problema: A stat in concubinaj 15 ani. Anul trecut in octombrie a nascut un bebe, dupa multe incercari si ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere teodora_popescu teodora_popescu am o hotarare judecatoreasca prin care am obtinut pensie alimentara calculata procentual din salariul,dar nu au inclus si primele care mentionez ca au fost ... (vezi toată discuția)