avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! As dori sa aflu de ce vechime in munca(sau ce perioada lucrata) are nevoie o viitoare mamica pentru a beneficia de acea indemnizatie pentru cresterea copilului de 800 de lei (cea minima) ? Pentru cineva care lucreaza de doar 4 luni, angajata cu 6 ore /zi care ar trebui sa fie eprioada minima lucrata inainte de a solicita aceasta indemnizatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 30 Octombrie 2013
1. Pentru a beneficia de indmnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuia ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de numarul de ore lucrate pe zi ci numai de obtinerea de venituri profesionale, indiferent de cuantumul acestora.

3. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni anterioare nasterii dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

4. Alocatia de strat pentru copii, de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani, se plateste indiferent daca aveti venituri sau nu, daca sunteti in CCC sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie maternala laura_craiova laura_craiova buna ziua. doresc si eu sa aflu care este suma minima pe care trebuie sa o platesc pentru a beneficia de indemnizatie maternala ,tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate claudya123 claudya123 imi puteti spune va rog cate luni de munca sunt necesare pentru a se acorda concediul de paternitate? si daca salariul va fi 800 lei atunci cat va fi in timpul ... (vezi toată discuția)