avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Adaugare paragrafe la scop si obiective in stat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Adaugare paragrafe la scop si obiective in stat

Buna ziua,
as dori sa aflu care sunt conditiile pentru a adauga noi paragrafe la scopul infiintarii unui ONG si corespondent, obiectivele de indeplinit.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:51, 15 Noiembrie 2013
Puteti sa aduceti modificari la statut de cate ori considerati ca activitatea asociatiei o impune.
Se aduna, catre comitetul director, propunerile de la membrii cu justificarile aferente. Comitetul director redacteaza ordinea de zi si convoaca adunarea generala a asociatiei, conform statutului.
Se dezbat si se voteaza in forma propusa de catre comitetul director. Membrii prezenti la adunarea generala pot aduce reformulari/completari/eliminari la textele din propunere.
Rezultatul (forma decisa prin vot a acelor articole din statut modificate/eliminate/adaugate, numarul de voturi cu care au fost adoptate/respinse) se trece intr-un proces verbal al respectivei adunari generale. Se mai trece in procesul verbal, la solicitarea unui membru daca e cazul, eventuale observatii/precizari. La final se trece numele si datele din buletin a persoanei desemnate sa urmeze procedura de inregistrare la judecatorie a procesului verbal.
Procesul verbal va fi semnat de catre membrii asociatiei prezenti la adunarea generala, in persoana sau prin reprezentant, daca aveti aceasta facilitate in statut.
conform cap.IV din OG 26 / 2000, care de fapt trimite la procedura de infiintare, cu care seamana mult cea de modificare a Statutului si Actului Constitutiv.
In concret Adunarea Generala a aproba modificarea Stratutului si recomandabil este sa adopte si forma actualizata a Statutului, si apoi se parcurge procedura judecatoreasca de inscriere a modifcarilor in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, procedura ca seamana foarte mult cu cea de obtinere a personaliatii juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru modificarea scopului si obiectivelor? Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Care sunt pasii pentru modificarea scopului si obiectivelor unui ONG ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Asociatie act aditional modificare statut mihai09 mihai09 Buna ziua, as dori sa completez scopul asociatiei si am inteles ca trebuie sa fac un act aditional la notar la notar trebuie sa mearga membrii consiliului ... (vezi toată discuția)