avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... asociatie act aditional modificare statut
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

asociatie act aditional modificare statut

Buna ziua,
as dori sa completez scopul asociatiei si am inteles ca trebuie sa fac un act aditional la notar
la notar trebuie sa mearga membrii consiliului director care nu mai sunt aceeasi cu membrii fondatori sau membrii fondatori?
trebuie sa intocmesc un proces verbal al consiliului director care sa il prezint la notar?
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:50, 21 Noiembrie 2011
Se intruneste adunarea generala a asociatiei la care sunt convocati membrii cu trept de vot din acest moment. Se intocmeste procesul verbal in care, printre alte subiecte de pe ordinea de zi sa apara si modificarea statutului la capitolele referiroare la scop, obiective, activitati. Acest proces verbal va fi semnat de membrii cu drept de vot prezenti la acea adunare generala. Tot in acest proces verbal, spre final se introduce un paragraf in care sa apara faptul ca adunarea generala imputerniceste pe ....... in calitate de ....... (de obicei presedintele sau un membru al comitetului director sau juristul daca aveti asa ceva) cu datele din buletin (cnp, serie si numar) si adresa sa urmeze procedura legala de inregistrare la judecatorie, in registrul asociatiilor si fundatiilor, a prezentelor modificari la statut.
dar nu se semneaza un act aditional la notar?
Se autentifica la notar (sau poate la un avocat ca e mai ieftin) acel proces verbal si statutul in noua forma.
cine are drept de vot in AGA? stiu ca membri, dar puteti da mai multe date, va rog?
Pentru ElenaDINA
In primul rand trebuie sa vedeti ce prevede statutul dumneavoastra. O sa fac cateva comentarii generale. Au drep de vot membrii cu drept de vot(adica cei care platesc cotizatie, au dreptul sa aleaga si sa fie alesi). Si cei care nu sunt suspendati pentru incalcarea statutului.(In aceasta situatie comitetul director propune suspendarea iar plenul adunarii generale dispune excluderea). Mai pot fi intalnite situatii in care asociatia are membrii onorifici, care sunt convocati la adunarea generala dar fara drept de vot.
Daca aveti o nelamurire, puteti s-o detaliati.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Functionare ong darabadorin darabadorin Daca in statutul ong-ului este prevazut expres ca numai presedintele convoaca Consiliul director, mai exista si situatii exceptionale de convocare (vezi toată discuția)
Schimbarea conducerii unei asociatii nonprofit ClauPreda ClauPreda Va rog sa ma lamuriti in legatura cu actele necesare pentru schimbarea conducerii unei asociatii. Iar in cazul persoanei care depune actele cine il ... (vezi toată discuția)