avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Care sunt pasii pentru modificarea scopului si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Care sunt pasii pentru modificarea scopului si obiectivelor?

Buna ziua!

Care sunt pasii pentru modificarea scopului si obiectivelor unui ONG ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:34, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La propunerea comitetului director care va redacta un draft cu forma articolelor din statut care se doresc modificate/completate se generează o discuție cu toți membrii asociației. Forma finala de text va fi apoi votata de comitetul director și trecuta pe ordinea de zi de convocare a unei adunări generale a asociației.
Apoi în baza procesului verbal al adunarii generale se depune și dosarul catre judecătorie pentru înregistrarea și acolo a modificarilor aduse la statut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este o modificare de statut si urmeaza regimul obisnuit al modificarii actelor constitutive, pentru care e capitol in OG 26/2000 = procedura seamana cu cea de la obtinerea personalitatii juridice deci trebuie incuviintata de instanta judecatoreasca modificarea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare paragrafe la scop si obiective in stat NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, as dori sa aflu care sunt conditiile pentru a adauga noi paragrafe la scopul infiintarii unui ONG si corespondent, obiectivele de indeplinit. (vezi toată discuția)
Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)