avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua - legea favorabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua - legea favorabila

buna ziua.A existat un proces si o condamnare de 2 ani pt complicitate la inselaciune(art 215), in momentul de fata are instanta pe 29 noiembrie la curtea de apel. E posibil sa se aplice articolelle noului cod penal(incadrarea ar fi 6 luni-5 ani) ?? mentionez ca a beneficiat de art 320(daca nu ma insel) pentru recunoasterea faptei(prima abatere, fara antecedente) si de aceea i s-au dat 2 ani.exista posibiliatatea ca procesul sa dureze pana la 1 febr 2014(cate amanari se pot da de regula)??? va multumesc
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
cosminaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosminaa , utilizator 20:44, 31 Octombrie 2013
Nu are cum sa se aplice noul cod penal intrucat nu este in vigoare in acest moment.

Am si eu un client care se afla intr-o situatie foarte asemanatoare si este greu de spus daca voi ajunge cu procesul in apel pana in februarie 2014.
Dar prin absurd daca s-ar ajunge pana in februarie s-ar putea aplica noul cod penal sau ar fi judecat dupa cel vechi???
Se va aplica legea penala mai favorabila adica noul cod penal in cazul dvs.
Multumesc mult, o seara buna si poate v-om ajunge pana atunci pt ca am inteles ca in decembrie se intra in vacanta (valabil si pentru procurori, judecatori),sper ca nu m-am afirmat gresit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea - noul cod penal ContSters306297 ContSters306297 Pentru o persoana inchisa din luna octombrie 2013 in baza art 215 alin 123 din actualul Cod Penal, mai exact alin 3 referitor la inselaciunea in conventii, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune art 215 IonNiculescu IonNiculescu Buna seara, ajutati-ma va rog sa inteleg ce inseamana: Inşelăciune prevăzută de art 215 alin 2-5 cod penal vechi. Si art 244-245 cod penal în vigoare. ... (vezi toată discuția)
Iccj inca nu a publicat o practica judiciara pe coduri CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Din ce motiv ICCJ nu a publicat inca practica sa cu privire la aplicarea legii? Oare nu s-a pronuntat nicio solutie pana astazi? (vezi toată discuția)