avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara- procedura obtinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara- procedura obtinere

As vrea sa cer fostului sot sa imi plateasca pensie alimentara . Cum trebuie sa procedez???

Copilul major, pentru a beneficia de întretinere de la parinti sai, trebuie sa faca dovada ca se afla în continuarea studiilor, presupunându-se ca din acest motiv acesta este în incapacitate de a munci , fapt ce determina o stare de nevoie.


Daca acesta are venituri proprii care sunt îndestulatoare pentru nevoile sale, parintii nu sunt obligati la plata pensiei de întretinere.

Deci, cu atât mai mult, copilul major ce realizeaza venituri iar programul cursurilor ce le urmeaza nu îl împiedica sa munceasca, nu poate solicita pensie de întretinere de la parintii sai întrucât nu se afla în stare de nevoie datorita incapacitatii de a muncii

Pensia de intretinere poate fi acordata pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca este intrunita starea de nevoie si este desavarsita pregatirea profesionala.

Procesul este promovat si sustinut de fiul dumneavoastra ( altminteri, dumneavoastra nu aveti calitate procesuala activa ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara astoret99 astoret99 Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru fostul sot Ginulici Ginulici Buna ziua, O ruda a divortat si fosta sotie il da in judecata pentru a i se plati pensie de intretinere. Cei doi au copil minor pentru care barbatul plateste ... (vezi toată discuția)