avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dubla executare?
Discuție deschisă în Executare silită

Dubla executare?

Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor clienti neseriosi am ajuns in imposibilitatea de a mai plati. firma a intrat in insolventa si apoi faliment.
Acum linia era garantata de FNGCM 80%firma depozit colateral de 10% plus eu ca persoana fizica am avalizat 4 BO in alb.
Banca a dat unui executor contractul si acesta a dispus proprirea 1/3 din salar eu neavand alte bunuri in baza contractului de creditare care cica ar constitui titlu executoriu.
Problema e ca ieri primesc o hartie de la un alt executor care a investit cu formula executorie BO refuzate in banca si doreste inceperea executarii silite.
este vorba de acele Bo in alb avalizate de mine dar care garantau acelasi credit pentru care am primit decizie de proprire pe salar de la celalalt executor.
Asta inseamna ca voi fi executat de 2 ori pt acelasi credit. mai mult primul executor are in vedere o suma iar bo sunt completate cu alta suma mult mai mare. Nu mai vb ca fiind in alb BO a fost completat la peste 3 ani de la data asa zisei emiteri.
Ce sa fac pentru ca e aberant sa platesc de doua ori aceeasi treaba.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:10, 6 Noiembrie 2013
Buna ziua,
nu puteti fi executat silit de 2 ori - adica sa vi se ia de 2 ori banii pentru aceeasi datorie. Puteti sa formulati o contestatie la executare, in care sa aratati ca s-a pornit deja o executare, iar cele doua dosare se vor conexa. Rezultatul : se va mentine poprirea pe salariu daca alte bunuri nu mai aveti.
Sper ca veti putea dovedi ca cele 2 BO au fost date pentru a garanta imprumutul si nu pentru alta creanta....

Costi Boncu
Dle Av. Boncu, lucrurile sunt cam gri aici. Nu este vorba de 2 executari in baza aceluiasi titlu executoriu. BO-urile reprezinta un titlu de creanta autonom fata de obligatia din care a luat nastere. Teoretic avem 5 titluri executorii. $-bo-uri plus contractul de credit si contractele de garantie.

Impotriva BO-urilor se face opozitie la executare, in termen de 5 zile de la primirea somatiei. Contestatia este inadmisibila, cu exceptia situatiei in care somatia nu a fost intemaiata pe prevederile art. 62 legea 58/1934.

Dle alex,

Probabil unul din executori executa pt banca, pentru partea din credit ramasa neacoperita de garantia de la fond, iar celalalt executa pentru fond. Cel mai probabil sunt doua executari diferite.
Nu. este vorba de acelasi lucru in ambele situatii. doar ca unul executa pe baza contractului de credit care e titlu executoriu...iar celalalt pe baza BO refuzate in banca , bilete care garantau creditul.
Nu este acelasi lucru. Conform legeii 58/1934 cambia si biletul de credit reprezinta titluri executorii autonome fata de contractul in baza caruia au fost emise. Va pot executa legal de 2 ori. Banca insa nu va face asta, fiti linistit. veti plati doar creditul, tot creditul, plus dobanda contractuala si penalizatoare.
pai eu nu inteleg cum nu va face banca asta daca exact asta a facut. din moment ce stiau ca un executor urmareste creanta pe baza contractului...ce rost mai avea sa mai apeleze la inca un executor care sa urmareasca BOurile. oricum banca a introdus la plata acele bo dupa 3 ani dela data n care au intrat in posesia lor. stiau ca societatea e in insolventa fiind notificati de lichidator...nu s-au inscris la masa credala si au introdus biletele stiind ca societatea e radiata fiind declarat falimentul cu 5 luni inainte de a introduce dlor biletele la plata.

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bo in alb avalizat rapoimpex rapoimpex Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o societate comercială care ulterior ... (vezi toată discuția)