avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dubla executare?
Discuție deschisă în Executare silită

Dubla executare?

Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor clienti neseriosi am ajuns in imposibilitatea de a mai plati. firma a intrat in insolventa si apoi faliment.
Acum linia era garantata de FNGCM 80%firma depozit colateral de 10% plus eu ca persoana fizica am avalizat 4 BO in alb.
Banca a dat unui executor contractul si acesta a dispus proprirea 1/3 din salar eu neavand alte bunuri in baza contractului de creditare care cica ar constitui titlu executoriu.
Problema e ca ieri primesc o hartie de la un alt executor care a investit cu formula executorie BO refuzate in banca si doreste inceperea executarii silite.
este vorba de acele Bo in alb avalizate de mine dar care garantau acelasi credit pentru care am primit decizie de proprire pe salar de la celalalt executor.
Asta inseamna ca voi fi executat de 2 ori pt acelasi credit. mai mult primul executor are in vedere o suma iar bo sunt completate cu alta suma mult mai mare. Nu mai vb ca fiind in alb BO a fost completat la peste 3 ani de la data asa zisei emiteri.
Ce sa fac pentru ca e aberant sa platesc de doua ori aceeasi treaba.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:10, 6 Noiembrie 2013
Pai nu are cum sa scape deoarece nici data emiterii nu a fost completata.

Alberto Kurtyan
Data emiterii nu pate fi alta decat data creditului, pentru ca atunci se mentioneaza in contractul de credit ca au fost emise.
Jocandi Causa a scris:

Data emiterii nu pate fi alta decat data creditului, pentru ca atunci se mentioneaza in contractul de credit ca au fost emise.

Nici vorba. Sintagma "in alb" include si data emiterii care, normal, poate fi completata dupa multi ani.

Ce argumentatie aduci in sprijinul afirmatiei tale?

Alberto Kurtyan
Argumentul este unul de logica pura. In contractul de credit se mentioneaza faptul ca debitorul garanteaza creditul cu 1,2 sau 3 Bilete la ordin emise in alb. Este astfel evident ca data emiterii este data contractului de credit, iar completarea nu poate fi facuta altfel decat in conformitate cu intelegerea partilor. In caz contrar completarile neconforme cu intelegerea partilor sunt inopozabile.

In mod evident ca trecerea unei date ulterioare semnarii contractului incumba in sarcina bancii obligatia de a dovedi ca asa s-a inteles cu debitorul, ca la acea data sa se emita biletul.

Orice banca diligenta cere noi bilete, la trecerea termenului de 3 ani de la semnarea contractului. Cine nu o face pierde aceste garantii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bo in alb avalizat rapoimpex rapoimpex Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o societate comercială care ulterior ... (vezi toată discuția)