avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe conturi pentru o datorie platita
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe conturi pentru o datorie platita

Buna ziua,

In iulie 2013 am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, pentru un credit neachitat si pe care nu am vrut sa-l achit firnei de recuperari. In somatie mi s-a dat termen de o zi pentru a achita suma respectiva, insa nu dispuneam atunci de bani, asa ca am amanat plata (fara sa anunt executorul).

Acum doua saptamani (16 octombrie 2013) am achitat integral respectiva suma, prin transfer bancar, in contul indicat pe somatia de plata (contul executorului judecatoresc). Deoarece nu eram in tara atunci, nu am putut sa ma duc la executor si sa-i inmanez dovada platii, asa ca am trimis sumarul tranzactiei (internet banking) catre executor, la adresa de email indicata in somatie, dar si catre creditorul in speta. Nu am primit nici un raspuns de la nici una din cele doua parti, iar astazi m-am trezit ca primesc o notificare de instaurare poprire pe conturi pentru acea suma pe care am achitat-o.

Initial am crezut ca poate am gresit eu contul cand am efectuat transferul bancar, insa contul este scris pe OP exact asa cum apare si in somatia de plata. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Aceasta hartie este emisa pe 30 octombrie 2013, eu am primit-o astazi (dupa doua zile), iar termenul pentru depunerea contestatiei este de 5 zile.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
bogdan_ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan_ciprian , utilizator 17:16, 1 Noiembrie 2013
Luati legatura cu executorul judecatoresc.
termenul curge de la data primirii. Depuneti contestatie ( sa nu pierdeti termenul, n-o timbrati deocamdata), atasati dovada platii. Dupa ce depuneti contestatia, mergeti sau vb la tel cu executorul, poate e o greseala. Daca nu sunteti in tara, vb cu executorul sa trimiteti pe cineva sa vb personal, nu cred sa vb de dosar la tel.


Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
As vrea sa stiu ce anume trebuie sa platesc pentru a putea depune contestatia. Sau de unde as putea afla taxele care trebuie achitate pentru admiterea depunerii contestatiei.
Sa o depuneti nu va costa,o depuneti fara sa achitati si instanta va pune in vedere sa platiti si cat taxa de timbru. Veti plati atunci daca intre timp nu lamuriti problema cu executorul.
Odata cu contestatia, cereti si suspendarea executarii.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Ideea este ca, indiferent ce imi spune executorul fata in fata sau la telefon, tot trebuie sa merg inainte cu contestatia, pentru a fi sigur ca nu se ajunge la poprirea conturilor. Asa ca as dori sa stiu ce timbre trebuie sa cumpar sau cum se calculeaza valoarea lor. Suma pe care am achitat-o executorului este 3132,36 lei.

Vreau sa spun ca, in conditiile in care nu a bagat de seama aceasta plata, cu toate ca a fost instiintat, nu am nici o garantie ca, dupa ce imi spune ca totul este in regula, isi va aminti si va suspenda actiunea de poprire a conturilor.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
bogdan_ciprian, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Executare silita dorelpop dorelpop buna ziua, -executorul judecatoresc incepe executarea silita pentru un credit la banca neipotecar ,impotriva mea ca si imprumutat -primele masuri luate au ... (vezi toată discuția)