avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot sã obþin completarea dispozitivului unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot sã obþin completarea dispozitivului unei sentinþe pronunþate în 2011?

Cum pot sa obtin completarea unui dispozitiv a unei Sentinte civile din 22.03.2011 ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Codreanu , Consilier juridic 13:55, 6 Noiembrie 2013
formulati o cerere in acest sens.
Eu nu mai vad aceasta posibilitate acum , avand in vedere ca potrivit disp.art.281 ind.2 c.proc.civ completarea hotararii se poate solicita in acelasi termen in care se poate declara apel sau recurs, dupa caz, impotriva acelei hotarari, iar in cazul hotararilor date in fond dupa casare cu retinere, in termen de 15 zile de pronuntare.
Am formulat o cerere de completare dispozitiv adresata Judecatoriei care a emis Sentinta in cauza. Instanta sesizata mi-a raspusn cu o Sentinta civila prin care s-a respins cererea de completare a dispozitivului si a admis exeptia tardivitatii, invocand in drept prev. art. 281 alin. 1 C.Pr.civ. Cu apel in 15 zile de la comunicare. MAi sunt inca in termen de apel. Cum pot sa ma apar mai departe ? Modul in care este formulat in prezent dispozitivul sentintei ma impiedica sa o pun in executare efectiv. Am observat acest lucru cand am mers la executor.
Nu mai puteţi să faceţi nimic acum, este prea târziu. Veţi pierde şi dacă veţi formula căi de atac. Este obligatoriu să exercitaţi orice cereri şi acţiuni în termenele prevăzute de Codul de procedură civilă.
raspunsul dumneavoastra este o non-solutie...

Alte discuții în legătură

Art. 281 codul de proc.civila dragosbutucea dragosbutucea Stimati juristi: Am urmatoarea dilema: tocmai mi s-a emis o hotarire judecatoreasca prin care mi s-a retrocedat un teren. Hotarirea contine mai multe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata YNAA YNAA Buna seara, C.pr.civ. art.338 prevede ca disp. priv. procedura necontencioasa descrisa in CARTEA III se intregesc cu disp. de procedura contencioasa, in ... (vezi toată discuția)
Lamurirea dispozitivului marusca marusca Am o sentinta civila definitiva si executorie prin neapelare intr-un proces incheiat recent,acum vreo 3 luni. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun termen ... (vezi toată discuția)