avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare in EUR
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare in EUR

Buna ziua,

Sunt PFA si facturez un client din Franta in EUR : in factura folosesc limba franceza inclusiv la referinte.Dar echivalentul in RON este trecut in factura.
Pentru contabiliatea mea in Romania , ar trebui sa mai fac o factura in romana?

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:10, 4 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Potrivit punctului 78, alineatul 2 din normele art.155, la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română a facturilor primite/emise.

In opinia mea ar fi bine ca in spatele facturii originale in limba franceza, sa aveti si o traducere a acestiea.

Numai bine
Multumesc pentru precizare. Ca si solutie:
- pot sa mai fac o factura in spate in romana?
Inca o intrebare:
-eu folosesc un curs euro, specificat in contract pentru calculul sumei echivalente in EUR (mentionez ca initial am negociat in RON). Incasarea facturii e in EUR. La depunerea declaratiei 390 VIES se cere suma RON calculata la cursul de schimb valutar din data facturarii. Cele doua sume in RON difera. Este vreo problema?
Buna seara,

Puteti sa o traduceti pe cea in franceza, sau daca e mai simplu mai printati una in romana.
Pentru nevoile de raportare in declaratia 390, utilizati cursul din data facturii, curs la care veti inregistra si in contabilitate factura.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati pfa norma de venit cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare legata de completarea incasarii prin banca, mai exact suma. Eu facturez in UE in euro dar fac si o factura in romana (echivalent la ... (vezi toată discuția)
Factura catre un client strain laculcunuferi laculcunuferi Buna seara! Sunt traducator autorizat si functionez ca PFA, deci neplatitor de TVA. Recent am realizat un proiect pt.un client din strainatate. Nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)
Factura externa ( invoice ) si factura fiscala djkrys5 djkrys5 Buna ziua , Am urmatoarea speta: trebuie sa emit o factura externa in EUR pentru un client in UK , fara TVA pe baza VAT ID comunicat de ei.Intrebarile care ... (vezi toată discuția)