avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Este suficienta chitanta sau se impune factura?
Discuție deschisă în Traduceri

Este suficienta chitanta sau se impune factura?

Buna ziua!
Pentru o firma care apeleaza la serviciile unui traducator autorizat este suficienta chitanta emisa de acesta din urma sau are nevoie de factura? Traducatorul este autorizat de MJ, inregistrat la Tribunal si declarat la Adm. Fin.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:02, 31 Martie 2009
:rolleyes:
Buna,
Sunt traducator autorizat si iti pot spune ca trebuie emisa factura + chitanta daca se incaseaza banii numerar si numai factura daca serviciile sunt platite prin cont bancar. In nici un caz nu se emite numai chitanta.
O zi buna:innocent:
Multumesc pentru raspuns. Dispune de facturier doar daca este inregistrat la Adm Fin dar nu si PFA la RC? Sau cum? Scuze daca intrebarile par stupide :)
B-)
Cu placere.
Inregistrarea la Adm. Fin. ca PFA presupune desfasurarea unei activitati independente, prin urmare daca prestezi servicii pentru terti trebuie sa si facturezi. In functie de activitatea prestata exista inregistrare si la Adm. Fin. cat si la RC. Inregistrarea la Adm. Fin. reglementeaza statutul PFA in relatia cu fiscul, plati impozit pe venit, etc.
Am si eu o intrebare: esti PFA? cu ce tip activitate?
Succes in afaceri;)
Mersi frumos pentru clarificari. Concret, sunt traducator autorizat, am infiintat un PFA pentru a putea elibera facturi catre o primarie pentru care am asigurat servicii de traducator. Acum insa intentionez sa las PFA-ul sa fie radiat de la Registrul Comertului in aprilie cf oug 44 si vreau sa stiu daca si cum imi voi putea desf acivitatea ulterior, adica declarata exclusiv la Adm Fin de care apartin pot emite si factura. Imi pare rau, nu sunt familiarizata cu aspectele fiscale etc, desfasor o cu totul alta activitate la slujba dar nu vreau sa pierd nici posibilitatea asta de-a-mi rotunji venitul cand se iveste ocazia. Si tu esti PFA?
va rog lamuriti-ma si pe mine.... si eu mai fac din cand in cand cate o traducere, sunt inreg. la adm. fiscala, ma intereseaza daca pe langa facturier si chitantier trebuie sa-mi cumpar si casa de marcat...ar fi chiar culmea, dupa ce platesc impozitul pe profit inainte, sa mai am nevoie si de casa de marcat...

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pentru pfa ContSters57637 ContSters57637 STITI CUMVA DACA O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA TREBUIE SA AIBA CASA DE MARCAT ? DACA DA MI-AR FI DE FOLOS SI UN TEMEI LEGAL. VA MULTUMESC MULT DE TOT. (vezi toată discuția)
Casa de marcat 05Vali63 05Vali63 Sunt expert evaluator ANEVAR. M-am inregistrat ca PFA la RC, cod CAEN 7022, apoi am fost luat in evidenta la Adm Financiara. Tinand seama de obiectul de ... (vezi toată discuția)
Pfa si intreprindere individuala coco_stefania coco_stefania Pentru PFA si II este necesar a avea si casa de marcat ? Va multumesc si astept raspuns! Elena (vezi toată discuția)