avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in urma unui imprumut fictiv intre 2 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in urma unui imprumut fictiv intre 2 persoane fizice

Buna seara,

Bunica mea a primit de la un executor judecatoresc o somatie imobiliara in urma unui "contract de imprumut" in care "sotul" acestei a imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica (in realitate nu a fost vorba de niciun imprumut), bunicul meu a stat in chiria la acea persoana fara niciun contract legal si a fost constrans de catre chirias (acum creditor) sa mearga la un notariat in care s-a angajat fata de persoana la care a stat in chirie sa il achite o suma fictiva de 2400 de euro.

Sotul Bunicii a specificat in "contractul de imprumut", ca, in cazul in care nu va putea sa restituie suma imprumutata urmeaza sa fie executat silit cu intreg patrimoniul sau fara nici o alta formalitate prealabila.

Executorul judecatoresc a obtinut admiterea cererii de exectuare silita pt apartamentul detinut de bunica mea, apartament care a fost cumparat de catre ea cu banii ei. (Bunicul este trecut in cartea funciara, desi ea s-a opus dar functionara tot l-a trecut in cartea funciara. In contractul de vanzare-cumparare al apartamentului doar Bunica apare ca si cumparatoare, fiind specificat doar faptul ca Bunicul este casatorita cu ea nicidecum cumpararea apartamentului de catre Bunic.)

Sotul nu are nici o contributie la achizitionarea lui, in urma cu 8 ani, sotul a obligat-o pe aceasta sa isi vanda alt apartament cu 3 camere in urma caruia banii au fost impartiti, sotul luand mai mult de jumatate din acesti bani.

Cei doi mai au o casa la tara in proprietate comuna unde, astazi sotul locuieste dar in buletin avand adresa de la apartamentul vandut.

Cei doi nu mai locuiesc impreuna de mai mult de 25 de ani.

In somatia imobiliara este specificat faptul ca Bunicul trebuie sa plateasca imprumutul fictiv in termen de 15 zile de la primirea somatiei plus suma de 1500ron - cheltuieli de executare.

Executorul judecatoresc a proprit pensia bunicului, si a pus interdictia de a platii sumele de bani debitorului. Cota de 1/3 pana la concurenta suma de 10.680 ron

Daca i-a fost proprita pensia de ce mai este amenintata bunica mea cu executarea silita?
Se poate face ceva pt ca acesta executare silita sa nu fie dusa la capat si bunica mea sa nu fie lasata in strada din nou de catre acest escroc?

Asteptam o parerea deoarce sutem disperati, nu stim ce sa facem.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
popescuind, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 3 Noiembrie 2013
Singura cale e sa contestati executarea si avand in vedere miza, angajati un avocat. Va trebui invocat faptul ca nu e o datorie comuna, ci proprie a sotului si pt ea nu se poate raspuunde cu bunurile comune. Dupa ce se executa bunui proprii ale sotului, creditor trebuie sa ceara partajul bunurilor comune ( sau a unui bun) pt a putea executa silit cota debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)
Imprumutant alexxanddru alexxanddru am o intrebare foarte importanta pentru mine am imprumutat pe o persoana particulare cu niste bani cu o suma mai mare bani iam dat la notariat pe contract de ... (vezi toată discuția)