avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul sustine ca de 2 ani de zile nu si-a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul sustine ca de 2 ani de zile nu si-a recuperat banii de la stat pentru concediu prenatal

Buna ziua
Sunt insarcinata in 6 luni si doresc ca din a 7-a luna sa intru in concediul prenatal de drept. Timp de 12 luni de zile am platit darile catre stat. Seful meu a mai avut femei gravide ca angajate, dar, sustine ca nu si-a recuperat banii de la stat de 2 ani de zile pentru concediul prenatal. Nu il incanta ideea ca sa-mi plateasca concediul din a 7-a luna, spune ca el nu-si mai recupereaza acesti bani. In situatia data, eu ce pot face? Adica, nu-mi cer decat dreptul!
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 4 Septembrie 2015
Este problema dvs ce veti angaja sau nu .

Dar daca cititi bine legislatia muncii , veti vedea ca aveti posibilitatea sa concediati ori sa incetati c.i.m. al unei persoane insarcinate sau sa dispuneti sanctionarea acesteia disciplinara pentru savarsirea unor fapte care constituie abateri disciplinare.
teoretic sunt deacord cu dumneavoastra , legislatia asa spune, insa faptic pierzi inyodeauna in justitie.
cu respect
Nu are cum sa se piarda in justitie daca sunt respectate prevederile legale in materie, bineinteles lasand la o parte situatia in care completul de judecata este "obtuz".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal neplatit letty letty Buna ziua, revin cu un subiect important pentru mine: Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal! Subliniez faptul ca sunt angajata cu contract de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediu medical raluk_cream raluk_cream Sunt insarcinata in 6 luni si sunt in concediu medical de la inceputul lui ianuarie.Pe luna respectiva angajatorul nu mi-a dat banii pe concediu medical.Imi ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de maternitate??? ch_mi ch_mi Buna ziua.Ma aflu in concediu de maternitate de la1 iunie 2012 si as dori sa stiu cum se plateste acest concediu,lunar sau integral la sfarsitul celor 126 de ... (vezi toată discuția)