avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire - Schimbare sens de mers
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire - Schimbare sens de mers

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire legata de regulile de curculatie pe care am intampinat-o azi.

Am inceput o depasire de 3 masini la o distanta de 500 de metri de o strada unde eu trebuia sa fac la stanga. Dupa ce am depasit prima masina si eram in drept cu a doua, a inceput depasirea si cel pe care il depasisem prima data. La 200 de metri de strada in depasesc si pe cel din fata, dar realizez ca nu mai pot sa fac stanga pe strada deoarece in spatele meu venea si primul depasit, nu mai aveam nici timp sa ma bag pe banda din dreapta si apoi sa fac stanga. Sunt curios ce se intampla daca eu franam si faceam stanga din depasire, fiind pe contrasens? Am ales sa merg mai departe si sa fac pe urmatoarea deoarece daca franam, intra in mine cel din spate. In situatia asta cum trebuia sa procedez, pe langa faptul ca poate nu trebuia sa depasesc daca stiam ca vreau sa intru pe o strada, cu toate ca distanta era semnificativa si cel pe care l-am depasit primul era genul de nu ii convenea sa fie depasit.
Astept un raspuns.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 13:49, 20 Martie 2022
Ati gresit dpdv al codului rutier cand v-ati angajat in depasirea simultana a 3 autovehicule.
Ati gresit dpdv a prudentei in trafic cand ati apreciat ca merita sa faceti depasire in 500 metri si apoi sa virati la stanga.
Ati fi grestit dpdv al codului rutier daca franati din depasire si virati la stanga. Iar, daca va lovea din spate erati in culpa si dvs si cel din spate.
trandafir2 a scris:

Ati gresit dpdv al codului rutier cand v-ati angajat in depasirea simultana a 3 autovehicule.




Asta din ce legislatie e? Din legislatia rutiera din Romania, sigur nu!

Utilizatorul nu a specificat ca ar fi iesit cu auto in afara tarii, deci am presupus ca situatia s-a desfasurat in Romania.
trandafir2 a scris:

Utilizatorul nu a specificat ca ar fi iesit cu auto in afara tarii, deci am presupus ca situatia s-a desfasurat in Romania.



Daca nu ati sesizat ironia, va intreb direct: ce articol din legislatia rutiera interzice depasirea mai multor autovehicule simultan?! Sau ce articol spune cate autovehicule se pot depasi simultan?! Sau ce articol spune ca se poate depasi doar un autovehicul?!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
Dragos_T, utilizator
Dragos_T a scris:

Sau ce articol spune ca se poate depasi doar un autovehicul?!

art.118 din regulament si art.45 din ordonanta
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Cum ma apar intr-un proces civil dupa accident auto? adiion adiion In iunie am fost implicata ca sofer intr-un accident auto, in afara localitatii. Am semnalizat intentia de a vira stanga, m-am asigurat si am inceput manevra, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier adytzu1020 adytzu1020 Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o intrebare scurat li_a_she li_a_she Am avut un accident cu avari si mi-au luat piermisul pe 2 luni si au dat o amenda de 300 lei .. a oprit un autovehicul in fata mea , eu am semnalizat k sa-l ... (vezi toată discuția)