avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot ma hartuieste. Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot ma hartuieste. Ce pot sa fac?

am divortat la notar in august 2013 cu conditia ca fatita o sa locuiasca cu mine, iar eu in urma partajului o sa-i cedez toate bunurile in afara de masina pe care o conduceam de obicei eu.asa ca am fost de acord cu tot partajul + libertatea sa o vada oricand pe fetita cu anuntarea vizitei in prealabil
acum situatia e f complicata fiindca el de cate ori vine la fetita ma injura, ma jigneste, m-a si batut odata si eu nu am luat atitudine de fraiera!!!#-o#-o#-o#-o#-o#-o
intr-un proces de hartuire se considera proba inregistrari multiple cu telefonul cu toata gama de injurii, amenintari cu moartea etc?
cum pot eu sa dovedesc ca ma hartuieste cu ocazia vizitelor la fetita?
faptul ca in timpul casniciei m-a batut si am pv de la politie ma ajuta cu ceva??
cum sa ma mai scap de omul asta??eu am vrut sa nu-l indepartez de copilul lui care are doar un an jumate si acum imi pare rau
cum pot sa fac sa modific actul de la notar si sa-i obtin un program de vizita fix pe care sa fie obligat sa-l respecte?
sau mai bine ...cum sa fac sa-l decad din drepturile parintesti ca oricum nu l-a interesat niciodata de copil, vrea doar sa-mi creeze neplaceri!!!are multi bani si ma tot ameninta ca rezolva orice cu banii lui...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:04, 4 Noiembrie 2013
Le luam pe rand:
Unu. DA, inregistrarile sunt probe in instanta si NU aveti nevoie de acordul lui in prealabil (Am scris asta, preventiv, pentru ca am cativa colegi care sustin altceva)
Doi. Instalati si o camera de luat vederi ascunsa care va costa 200-300 lei si filmati-l. DA si asta aveti voie sa faceti, indiferent de ceea ce sustin unii si altii.
Trei. Da, antecendentele de violenta au importanta.
Patru. Programul fiecaruia din cei doi parinti cu copilul (numit total aiurea dar foarte frecvent "program de vizita") poate fi modificat oricand daca aceasta modificare este in interesul copilului. Cum faceti? Adresati o cerere in acest sens instantei de judecata.
Cinci. Sau mai bine, nu. Cred ca faceti un fel de ghiveci din interesele d-voastra, interesele copilului, relatiile parinte-copil, exercitarea autoritatii parintesti si decaderea din drepturile parintesti. Daca prin "decaderea din drepturile parintesti" intelegeti ca o sa-l puteti impiedica sa-si mai vada vreodata copilul care va ramane numai al d-voastra, ajutandu-va astfel sa uitati ca v-ati casatorit cu cine nu trebuia, va inselati. Decaderea e alta treba.
Sase. Daca fostul sot este violent fizic ori macar verbal si aveti probe cu care sa dovediti asta, puteti formula chiar maine o cerere pentru un ordin de protectie conf. disp. din Legea nr. 217/2003 privind violenta in familie (am inteles ca ati divortat, dar legea ii priveste si pe fostii soti :yes: ). Ordinul de protectie se obtine relativ simplu (exista un formular anexa la lege pe care-l imprimati si-l completati) daca exista probe serioase. Apoi, cat timp actioneaza ordinul de protectie, aveti timp sa cereti instantei ca programul tatalui cu copilul sa se schimbe in sensul de a-si duce fiul in ziele stabilite, fara ca d-voastra sa mai fiti obligata sa-i suportati insultele ori bataia.
P.S. Daca nu-l puteti face sa va respecte, puteti macar sa-l impiedicati sa va bata si sa va insulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata? raducristiana62 raducristiana62 acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturile părintești albu a adela albu a adela Cum se poate decădea din drepturile părintești un tată a 2fetite gemene ,cu vârsta de 8ani și 8luni,in condițiile in care mama fetițelor e deja ... (vezi toată discuția)