avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultatea de Asistenta sociala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultatea de Asistenta sociala

Ce presupune facultatea de asistenta sociala? Se fac aproximativ aceleasi cursuri ca si la drept?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:41, 8 Noiembrie 2013
Facultatea de asistenta sociala se ocupa cu predarea despre grupuri,comunitati,indivizi care au probleme ca: Persoane varstnice,copii abandonati,someri,persoane cu handicap,etc, insa printre cursurile de predare la aceasta facultate se preda si materii de drept ca: Drept in asistenta sociala, probatiune, etc.

Deci la facultatea de asistenta sociala trebuie si cursuri de drept,deoarece trebuie ca studentul care devine apoi asistent social,trebuie sa stie ce legi sunt favorabile ptr. protectia copilului,protectie ptr.femei batute de soti, protectii ptr.batrani sau oamenii strazii,etc.
In functie de specializare, exista introducere in stiintele dreptului. La specializarea probatiune se studiaza , mai mult dpv. psihologic stiinte penale, dar nu drept in sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master drept Luiza Andreea Luiza Andreea Bună ziua, Nu ştiu dacă am apelat unde trebuie dar îmi voi încerca norocul. Sunt studentă în anul II la ,, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe ... (vezi toată discuția)
Sunt asistent maternal si am absolvit sociologia, pot deveni asistent social? mimisor31 mimisor31 Caut si eu un raspuns competent : Domnilor...sunt asistent maternal de 10 ani. Am absolvit o facultate de SOCIOLOGIE cursuri zi durata 3 ani cu licenta in ... (vezi toată discuția)
Drept penal - as alege aceasta specializare, dar nu stiu daca pot din primul an de facultate ChloeN ChloeN Buna! A venit momentul sa ma decid in ceea ce priveste facultatea si am ales Dreptul. Din cate informatii am cules, recunosc ca Dreptul penal ma atrage foarte ... (vezi toată discuția)