avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare teren si cladire
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare teren si cladire

O firma care a pierdut statul de platitor de TVA, datorita faptului ca nu a mai desfasurat activitate, vrea sa vanda un teren de 80 mp si o cladire situata pe el, catre o persoana fizica (administrator si asociat al firmei). Intrebari:
1) Vanzarea se poate face numai cu factura?
2) Sau este obligatoriu contract de vanzare cumparare la notariat?
Cel mai recent răspuns: elia8 , utilizator 10:28, 5 Noiembrie 2013
Contractul de vanzare-cumparere avand ca obiect bunuri imobile - terenuri si/sau cladiri - se incheie sub sanctiunea nulitatii in forma autentica (notariala).
Deci, obligatoriu prin notariat?
Da, este obligatoriu.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)
Am vândut o clădire a firmei și primăria refuza sa înregistreze ... telu telu Am vândut o clădire a firmei și primăria refuza sa înregistreze acest lucru cerând act notarial în locul facturii emise (vezi toată discuția)