hello!am o mare dilema si anume>in urma cu ceva timp parintii mei au divortat si au impartit bunurile comune in jumatate,noi,copiii lor neavand nici o pretentie deoarece trecusem de varsta majoratului.cu partea ei mama si-a cumparat o noua locuinta .dupa un timp ea s-a recasatorit si s-a mutat la noul sot,iar in ap.ei locuiesc eu cu fam.mea.cu acordul absolut al mamei vreau sa vand ap.si sa construiesc o casa.problema vine din faptul ca ap. e bun dobandit inainte de cas.iar casa pe care vreau sa o fac,daca e pe numele ei devine bun dobandit in timpul noii casnicii,si asa au drept la mostenire si fratii mei vitregi.Ce sa fac acum,pe ce nume sa trec terenul si casa ,in asa fel ca mama sa poata avea refugiul ei acolo cat traieste,iar eu sa stau linistita ca nu vin rudele vitrege sa-si revendice partea?astept cu nerabdare raspuns,opinii,sugestii!va multumesc!
Cumparati terenul pe numele dvs. si construiti casa pe numele dvs. Va luati un angajament scris ca veti avea grija de mama dvs. si ca-i veti oferi un drept de habitatie viagera in locuinta .
Rudele vitrege nu au drept decat dupa tatal lor, indiferent cu cine acesta e casatorit. Dupa mama dv. au drept copiii ei, nu ai altuia, fie el si actualul sot.
Nu vad motiv de ingrijorare.
Daca vrea a se proteja si de sot, o conventie matrimoniala ar fi de ajutor.