avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este fapta penala ce am facut?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este fapta penala ce am facut?

Buna seara

Acum 2 zile am vrut sa cumpar motorina de la un tir care se afla in parcare.Am oprit acolo mi-am aprins o tigare iar acesta a intrat in vorba cu mine. El m-a intrebat daca as vrea motorina, la care eu i-am raspuns ca da si l-am intrebat pretul. Dupa ce mi-a spus pretul eu i-am spus ca nu am in ce sa o iau dar o sa ma intorc cu un bidon. Nici bine ce am terminat de vorbit langa noi s-a oprit un echipaj al politiei care m-a intrebat ce fac acolo, intre timp soferul de tir a plecat. Acestia de la politie m-au luat sa dau o declaratie acolo, am dat-o iar in ea am scris exact ce s-a intamplat, adica , ca am oprit soferul de tir m-a intrebat daca vreau eu am scris ca da doar ca urma sa ma intorc mai tarziu cu un bidon sa imi dea motorina. Acestia mi-au spus ca e vorba de tainuire ce aveam eu de gand sa fac.
Acum eu vreau sa va intreb pe dvs. am facut ceva penal, tinand cont ca eu nu aveam bidon si nu am cumparat, iar soferul de tir a plecat. Asa ma caiesc ca am scris exact ce s-a intamplat in declaratia aceea.... puteam spune ca doar m-am oprit la o tigare. mi se poate face dosar penal dupa ce am scris in acea declaratie ca am vrut sa cumpar motorina, de mentionat este ca soferul nu mi-a spus ca este a lui personala doar ca voia sa mi-o dea din rezervor. ce ma gandesc eu acum este ca el era angajat la o firma si voia sa o fure de la patron, asa ma gandesc eu.
deci mi se poate intampla ceva sau nu, va rog frumos sa imi dati si mie niste raspunsuri daca am gresit cu ceva si este vorba de tainuire complicitate la furt sau despre ce este vorba ca numai ganduri negre am.
va multumesc frumos!
Cam tăinuire ar fi, deşi totuşi fapta nu s-a consumat.Ar fi mai degrabă o tentativă care, conform legii , nu se pedepseşte în cazul infracţiunii de tăiunire.
S-ar putea să nu păţiţi mare lucru, pe aceste considerente.Nu aş vrea să mă hazardez şi să afirm că nu veţi fi tras la nicio răspundere.
Tăiunuirea ar fi,, Primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificarii acestuia, cunoscând ca bunul provine din savârşirea unei fapte prevazute de legea penala daca prin aceasta s-a urmarit obţinerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fara ca sancţiunea aplicata sa poata depaşi pedeapsa prevazuta de lege pentru infracţiunea din care provine bunul tainuit.,,
Daca nu il cunosteati, nu aveati dvs de unde sa stiti ca el fura sau nu motorina, ca este masina lui sau a unei firme, dvs ati vrut sa cumparati motorina de la el si atat, din punctul meu de vedere nu trebuie sa aveti nici un fel de probleme.
patrascu razvan a scris:

Daca nu il cunosteati, nu aveati dvs de unde sa stiti ca el fura sau nu motorina, ca este masina lui sau a unei firme, dvs ati vrut sa cumparati motorina de la el si atat, din punctul meu de vedere nu trebuie sa aveti nici un fel de probleme.


deci cu alte cuvinte ceea ce am facut eu se numeste tentativa la tainuire si tentativa nu este pedepsita nu?
Dle eu zic ca nu se numeste in nici un fel, nu putem vorbi de nici o infractiune.
Ceva nu imi miroase a bine. Daca cititi cu atentie observati ca:

cristianmihai12 a scris:


langa noi s-a oprit un echipaj al politiei care m-a intrebat ce fac acolo, intre timp soferul de tir a plecat. Acestia de la politie m-au luat sa dau o declaratie acolo, am dat-o iar in ea am scris exact ce s-a intamplat, adica ,



Ati observat ceva stimati colegi?
Eu am observat ca,langa user si sofer tir a oprit politia,insa politia a intrebat doar pe user ce facea acolo,iar intrebarea a fost pusa doar userului,nu si soferului de tir. Apoi observati ca soferul de tir este lasat sa plece,sau a plecat,iar apoi politia ii ia o declaratie userului acolo la fata locului,dar fara sa ii ia declaratie si soferului de tir.

Ciudat,nu-i asa? Oare asa trebuia procedat ?

#-o

Alte discuții în legătură

Un caz putin ciudat...rog ajutor. tigerban tigerban Buna ziua, Eu, am avut permisul suspendat o luna, perioada in care m-am deplasat prin intermediul altor soferi. Intr-o dimineata vroiam sa imi iau tigari si ... (vezi toată discuția)
Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal...cazier? ally_alin ally_alin Acum câteva luni am săvârșit o infracțiune de care nu sunt deloc mandru,mai exact am vrut sa fur niște anumite lucruri și am fost prins la ieșirea din ... (vezi toată discuția)