avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul timbru mediu TICO
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul timbru mediu TICO

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am fost la Circa Financiara sa platesc timbrul de mediu pentru Tico(omologat RAR in 1997 si inmatriculat prima data in 1999) si m-a refuzat si m-a trimis la RAR sa-mi treaca in cartea masinii norma E0 sau E1 sau E2.Din cate stiu ultimele 2 cifre din numarul de omologare din cartea masinii (la mine ultimele 4 sunt 9703)indica norma-la mine ar fi euro 0 si 97 anul omologarii-iar pe situl www.delta-inmatriculari.ro,la calculul valorii timbrului am gasit jos observatia " Formula de calcul a Timbrului de Mediu ia in considerare emisiile de CO2 numai in cazul masinilor Euro 3, Euro 4 si Euro 5.
Pentru masinile Non-Euro, Euro 1 si Euro 2, nu este necesara cifra exacta a emisiilor de CO2.
Pentru masinile Euro 3, Euro 4 si Euro 5 care nu au emisiile CO2 scrise in cartea de identitate, calculatorul va tine cont de grila de taxare de la norma Euro 2, DAR pentru un calcul exact al Timbrului de Mediu ar trebui sa se faca o programare la RAR pentru a se trece in cartea masinii aceasta valoare."
Mai tin cont si de faptul ca am aflat aici in forum ca toate Tico facute inainte de 2000 sunt non-euro,ori a mea e facuta in 1997.
Daca ma duc la RAR sa-mi treaca in cartea masinii E0 sau cat o fi ma costa ~150 lei pe cand daca accept sa platesc timbru pe E2(chiar daca este noneuro adica E0)as plati in plus doar 15 euro(~70 lei).
Ce ma sfatuiti?Cum sa procedez?Am impresia ca n-am de ales si trebuie sa ma duc la RAR.
Multumiri anticipate pt raspuns.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu - informatii inginerautocad inginerautocad Buna ziua, Deoarece vreau sa cumpar un TICO inmatriculat in 06.1999,am calculat cu OUG 9/2013 timbru si a iesit ~250euro.Intrebari : 1-pot afla daca vechiul ... (vezi toată discuția)
Recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile co2 la euro2 alinel alinel am depus le trezorerie o cerere dupa multe insistente a fost primita si am cerut recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile CO2 facute in ... (vezi toată discuția)
Schimbare norma euro 2 in euro 3 sau 4 Deanbobo Deanbobo Exista posibilitatea legală de a schimba norma de poluare a unui autoturism in urma modificării într-un service autorizat cu factura si acte doveditoare a ... (vezi toată discuția)