avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de mediu - informatii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de mediu - informatii

Buna ziua,
Deoarece vreau sa cumpar un TICO inmatriculat in 06.1999,am calculat cu OUG 9/2013 timbru si a iesit ~250euro.Intrebari :
1-pot afla daca vechiul proprietar a platit timbrul de mediu(sau cum s-o fi chemat atunci)?
2-ma pot baza pe calculatorul timbrului de mediu de pe site care mi-a indicat~ 250 euro sau la fisc "se calculeaza la valoarea intreaga si nu la 30% cum e pe site,in functie de emisia de noxe stabilita de RAR"?-asa am gasit aici,pe acest site un comentariu la o intrebare asemanatoare si nu inteleg : Fiscul nu calculeaza tot cu aceeasi formula ca in OUG 9/2013 sau se majoreaza in functie de noxele indicate la RAR? (mentionez ca pe cartea masinii nu este specificat daca este E1,E2 sau Non euro si de aceea trebuie sa ma duc la RAR ca sa-mi treaca pe carte simbolul fara de care Fiscul nu-mi calculeaza timbrul)
3-amanand pentru 2014 inmatricularea pe numele meu am vreo sansa sa scap de plata timbrului(am auzit ca s-ar anula si s-ar baga in pretul benzinei la pompa)?
Cel mai recent răspuns: Eduard Ciprian Slai , 10:04, 7 Octombrie 2013
Degeaba astepti 2014 - de timbrul de mediu nu scapi.Poti avea ghinionul sa se revina la vechiul calcul si sa trebuiasca sa platesti nu 250 ci 2500 euro..............:wave:
Revin doar cu o intrebare.Cum se interpreteaza aceasta parte din lege:
"Timbrul este calculat în principal în functie de emisia de CO2, luat în calcul în întregime pentru timbru fata de 30% în legea în vigoare, înscrisa în cartea de identitate a masinii sau documentele de omologare" ?
Multumesc anticipat pt raspuns.
foloseste calculatorul anaf.
[ link extern ] .

Norma euro sunt ultimele 2 simboluri din numarul de omologare, ar trebui sa il ai in carte.
oricum, masina ta e noneuro, tico euro 2 sunt doar dupa 2000.

Taxe de inmatriculare au apaut in 2007, deci in 1999 nu avea cum sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul timbru mediu tico inginerautocad inginerautocad Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am fost la Circa Financiara sa platesc timbrul de mediu pentru Tico(omologat RAR in 1997 si ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare auto nirolf75 nirolf75 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un Mitsubishi L200, PickUp, din 2007, motor 2500 cm³ (Putere 140 CP / 103 kW), euro 4, inmatriculat in Romania. As ... (vezi toată discuția)
Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)