avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua
am si eu o problema cu pensia alimentara vreau sa stiu ce este de facut in acest caz
am divortat si prin sentinta am de platit o pensie alimentara de 115 ron pe luna ok am paltit pensia pana in decembrie
de la 10 01.2009 nu mai lucrez si nu mi-am gasit inca loc de munca, ce pot sa patesc ca nu am cu ce plati pensia alimentara si ma tot ameninta cu politia daca nu-i platesc pensia alimentara
va multumesc si astept si eu un raspuns
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
robert80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:45, 31 Martie 2009
Daca nu platiti timp de 2 luni consecutiv, savarsiti infractiunea de abandon de familie si sunteti pasibil de pedeapsa cu inchisoarea. 115 ron costa doar pampersul si laptele pentru 2 saptamani. Incercati sa va gasiti un loc de munca, altfel veti avea de suportat consecintele.
ok am inteles ca suma nu este mare dar daca nu o am de unde sa o platesc sa ma duc sa fur?
si in legatura cu angajarea credeti ca mie imi convine sa stau acasa si mie imi este greu cum ii este ei ei de bine de rau nu sau facut reducei de personal si mai are un loc de munca eu am prins reducere de personal si acuma in martie sa inchis firnma cu totul de atunci imi caut in fiecare zi de lucru si nu gasesc eu ce sunt de vina daca vreau si nu reusesc?
Nu va judec. Va spun doar la ce sunteti pasibil. Succes!
multumesc oricum o sa vad ce o sa patesc nu mai stiu ce sa fac
stiu o situatie asemenatoare: nu stiu termenul juridic, dar el s-a dus la Judecatorie si a demonstrat ca nu mai este angajat nicaieri si i s-a micsorat pensia de plata la 1/4 din salariul minim pe economie, astfel incat, a reusit sa se imprumute de banii astia si i-a platit.
incercati sa vorbiti cu ea si explicati-i clar situatia

Alte discuții în legătură

Abandon de familie ... ralu_2008 ralu_2008 spuneti-mi, va rog, reaua credinta in cazul unui abandon de familie se intruneste numai daca cel obligat la plata sumei cu titlu de intretinere obtine venituri ... (vezi toată discuția)
Venituri declarate eronat pt plata unei pensii alimentre mici ella2012 ella2012 buna, ca urmare a unei plangeri penale facuta la politie impotriva fostului sot pentru neplata pensie alimentare , acesta a dat declaratii eronate privind ... (vezi toată discuția)
Care este instanta competenta sa judece solicitarea de recalculare a pensiei alimentara mariela_ag mariela_ag Buna ziua! Ma gasesc in urmatoarea situatie: In martie 2007 s-a emis hotararea judecatoreasca (ramasa definitiva si irevocabila) prin care fostul sot este ... (vezi toată discuția)