avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua
am si eu o problema cu pensia alimentara vreau sa stiu ce este de facut in acest caz
am divortat si prin sentinta am de platit o pensie alimentara de 115 ron pe luna ok am paltit pensia pana in decembrie
de la 10 01.2009 nu mai lucrez si nu mi-am gasit inca loc de munca, ce pot sa patesc ca nu am cu ce plati pensia alimentara si ma tot ameninta cu politia daca nu-i platesc pensia alimentara
va multumesc si astept si eu un raspuns
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
robert80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:45, 31 Martie 2009
Daca imi aratati o astfel de speta, imi scot palaria. Evident, trebuie ca fostul sot sa nu fi adus dovezi ca a incercat sa isi gaseasca de munca si nu a reusit. Sa fie o speta identica cu a noastra.
Aveti dreptate in legatura cu salariul minim. 115 lei este deja sub 1/4. :)
raz74 a scris:

In functie de salariul meu ,in urma unui divort ar trebui sa platesc 25% din media de pe ultimele 6 luni Corect? Pot cere instantei (cu sorti de izbanda Bineinteles) sa nu se calculeze la pensia de intretinere : salariul de merit,bani de haine,al treisprezecelea salariu (care nu se va mai acorda ),deoarece aceste sume sunt relative adica acum le iau de ex iar peste omluna pot sa nu le mai primesc Bugetar! Merci anticipat


Pensia de intretinere se calculeaza doar in functie de venitul cert, cu caracter permanent. Nu se iau in calcul acele prime cu caracter periodic.
Desi nu sunt de acord cu parerea exprimata de avluci din interpretarea normei penale, din pacate, el are dreptate.
Mai mult, singura dovada pe care o aduce, de regula, invinuitul in favoarea ideii ca nu si-a gasit de munca este ... propria declaratie!!
Astfel, desi s-ar putea aduce o dovada de la AJOFM, nici macar aia nu se solicita de organul de cercetare.
Motivul? "Haideti, doamna, nu se mai angajeaza nimeni prin AJOFM!!..."
Si uite-asa, mai esti luata si de proasta... :D ca te-ai trezit sa soliciti asa ceva.
IN practica, aceste dosare se solutioneaza dupa cum reuseste o parte sau cealalta sa impresioneze organul de cercetare. :P
Asa incat imi sfatuiesc toti clientii sa faca acest demers pentru ca, poate, va determina invinuitul sa plateasca de buna-voie... Altfel... :((
De regula, scopul e atins de norma penala... daca are bani, invinuitul plateste. ASta nu inseamna ca e corecta aplicarea legii.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie ... ralu_2008 ralu_2008 spuneti-mi, va rog, reaua credinta in cazul unui abandon de familie se intruneste numai daca cel obligat la plata sumei cu titlu de intretinere obtine venituri ... (vezi toată discuția)
Venituri declarate eronat pt plata unei pensii alimentre mici ella2012 ella2012 buna, ca urmare a unei plangeri penale facuta la politie impotriva fostului sot pentru neplata pensie alimentare , acesta a dat declaratii eronate privind ... (vezi toată discuția)
Care este instanta competenta sa judece solicitarea de recalculare a pensiei alimentara mariela_ag mariela_ag Buna ziua! Ma gasesc in urmatoarea situatie: In martie 2007 s-a emis hotararea judecatoreasca (ramasa definitiva si irevocabila) prin care fostul sot este ... (vezi toată discuția)