avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achizitionare uscatorie+boxa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achizitionare uscatorie+boxa bloc

Buna ziua,
Sunt proprietara unei garsoniere la parterul unui bloc de 4 nivele si as dori sa cumpar uscatoria blocului (nu este folosita decat de mine, restul apartamentelor au balcon) situata in stanga exact langa usa garsonierei si o mica boxa situata vis-a-vis de garsoniera. Cum as putea proceda ? Daca toti prorietarii de pe scara sunt de acord , se poate cumpara? Cui ar trebui sa platesc contravaloarea celor doua locatii ?
Daca se poate , mi-ar fi de mare folos si recomandarea unei persoane care sa ma ajute cu toti pasii necesari .

Multumesc si sper sa ma puteti ajuta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
andreea-pandele, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:18, 13 Noiembrie 2013
Inca o data:
- ca proprietate comuna fortata, uscatoria si alte elemente sunt accesorii si aceastea nu se pot vinde in niciun fel decat impreuna cu proprietatea principala.
- ca sa poata fi vanduta (personal nu sunt inca convinsa de acest lucru, dar exista voci care sustin ca se poate), aceasta proprietate comuna cu caracter fortat si perpetuu trebuie sa fie scoasa din acest caracter fortat printr-un act de dispozitie (cred ca in instanta) si transformata in proprietate comuna obisnuita in care fiecare proprietar dispune de cota sa. Dar....in intregime, uscatoria nu poate fi vanduta decat daca toti proprietarii sunt de comun acord.

Deci atata timp cat este proprietate comuna fortata nu poate fi nicicum instrainata decat o data cu principalul (adica apartamentul)
DlGoe a scris:
Altfel spus ,,cumperi" doar posesia bunului, ca la urma urmei asta conteaza, nu se gandeste nimeni sa ia uscatoria in carca, precum melcul...

Pai acest lucru se rezolva fara complicatii cu notari si fara a cauta alte legi pentru ca in Legea 230/2007 se prevede:
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune

Un contract de concesiune pe 49 de ani cu stabilirea sumei, conditii.... si sa fie omul sanatos sa fioloseasca uscatoria pana la adanci batraneti.
Acest articol nu a fost abrogat ne nimeni, este in vigoare si se pune relativ usor in practica.
@adriantot
:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare pentru transformarea uscatoriei in garsoniera stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua! Ma numesc Stelian. Sant propietarul unui apartament intr-un bloc situat la etajul 4 din 4. De cand am cumaparat apartamentul am primit cateva ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007a fost modificata prin legea 170/2010? care din ele sau ce anume a ramas in vigoare? ana.eli ana.eli Buna ziua, Sunt din Brasov. Dilema a aparut cand la sedinta Asociatiei de proprietari din blocul parintilor mei s-a pus in discutie vanzarea uscatoriilor. ... (vezi toată discuția)