avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinderea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinderea unui teren

buna ziua,as vrea sa vand un teren pe care il am luat prin concesiune dar la care nu am facut cadastru si intabulare.cum as putea sa procedez.,eu sunt plecata din tara si as vrea sa fac o procura pentru cineva de acasa sa se ocupe de acestea.
Cel mai recent răspuns: kaoelena , utilizator 20:59, 6 Noiembrie 2013
kaoelena a scris:

buna ziua,as vrea sa vand un teren pe care il am luat prin concesiune


Cu alte cuvinte, doriţi să vindeţi un teren care nu este al dumneavoastră.

Păi, dacă dumneavoastră nu îl puteţi vinde, neavînd asupra terenului un drept de dispoziţie, de ce credeţi că mandatarul dumneavoastră ar putea?
Buna seara,

Pentru a instraina in mod valabil un teren contractul de vanzare-cumparare trebuie incheiat in forma autentica (la notar). Daca doriti sa imputerniciti pe cineva sa vanda pentru dvs, imputernicirea trebuie sa fie de asemenea in forma autentica.

Pentru a incheia actul, notarul va verifica in prealabil ca imobilul sa fie inscris in cartea funciara. In principiu, notarul nu va incheia un contract de vanzare-cumparare asupra unui imobil neinscris in cartea funciara. Spun in principiu intrucat se poate ca anumiti notari sa incheie totusi actul, dar pentru a nu avea probleme ulterior, va recomand sa realizati mai intai intabularea. In acest sens puteti face o procura unica atat pentru inscriere in cartea funciara cat si pentru instrainare.

O alta problema ar fi aceea ca nu puteti vinde un teren pe care dvs in aveti in concesiune, intrucat contractul de concesiune va confera doar dreptul de a exploata un bun pe perioada determinata si nu dreptul de proprietate. Neavand proprietatea, inseamna ca nu puteti instraina terenul respectiv.

O seara buna,
Costi Boncu


Nu pot nici ceda aceasta concesiune altcuiva?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
de asta am si intrebat ca sa stiu exact daca se poate sau nu.sau sa cedez concesiunea altcuiva.va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil donat mir2006 mir2006 Parintii mei au construit o casa tip duplex, pt. mine si fratele meu. Totul este pe numele lor. Am convenit ca partea mea s-o vand, sau sa obtin un schimb, pt. ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren Forin120197 Forin120197 Bună ziua. Părinții mei sunt in divorț și vor sa îmi vândă gradina casei la care sunt proprietari. Nu au carte funciara. Mi-o pot vinde ? Cum se ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)