avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Infiintare firma pensionar cu pensie de boala gradul 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Infiintare firma pensionar cu pensie de boala gradul 2

Buna ziua,

Sunt pensionar pe caz de boala , gr II de invaliditate si doresc sa infiintez o firma. De la casa de pensii mi sa comunicat ca nu am voie sa inregistrez nici un alt venit daca sutn pensionar gr II, deci nici nu pot inffinat o firma.
Exista posibilitatea de a infiinta o firma chiar si in acest caz? Parera mea este ca cei de la casa de pensii nu au vrut sa ma ajute. Sper ca aici totusi sa gasesc raspunsul care sa ma lamureasca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:04, 8 Noiembrie 2013
1. Invaliditatea de gradul II este caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire.

2. Ca urmare nu puteti avea venituri profesionale pentru care se retin contributii pentru pensie.

3. Puteti fi asociat al unei firme dar sa obtineti numai venituri din dividende, fara sa depuneti o munca efectiva aducatoare de venituri profesionale (administrator, salariat)
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept munca pensionari de boala homereg homereg Daca sunt in pensie de boala gr. 2 am voie sa fiu asociat in SRL sau sa am Intrepr Individuala ??? Motivatie va rog ! (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de gradul 2 și firma silviu_r_30 silviu_r_30 Buna seara.Daca sunt pensionat gradul 2 mai pot detine firma si sa am dreptul la CAS? Adica treb. sa platesc eu din mana sau mi se opreste din pensie?Multumesc (vezi toată discuția)