avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Licente import-export
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Licente import-export

Buna ziua!
As dori sa import/export diferite produse atat din UE cat si din afara comunitatii europene. Am inteles ca pentru anumite produse as avea nevoie de licente atat pentru import cat si pentru export. Poate sa ma imi dea un sfat cineva cu privire la obtinerea acestor licente. ( ma intereseaza legislatie relevanta in domeniu, site-uri ale institutiilor abilitate, etc. .... vreau sa muncesc eu, nu sa mi se dea rezolvarea. Totusi am nevoie de un punct de pornire :)
Multumesc anticipat!
În vederea îndeplinirii angajamentelor asumate fata de UE, au fost adoptate Legea nr. 300/2005 privind instituirea sistemului de certificate de import şi de export pentru produse agricole şi Legea nr. 299/2005 privind instituirea sistemului de garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole.Aceste legi au fost modificate, în sensul intrării în vigoare la data de 1 martie 2006, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 161/2005 privind modificarea art. 22 al Legii nr. 299/2005 şi al art. 33 al Legii nr. 300/2005.Pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 299/2005 si a Legii nr. 300/2005,Guvernul României a emis deja: Hotărârea nr. 1517/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2005, şi Hotărârea nr. 11/2006 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1518/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a primelor de export de la bugetul de stat pentru produsele agroalimentare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin apicol manug manug Buna ziua.Sunt producator apicol si intentionez sa-mi deschid un magazin cu produse apicole (productie proprie si cumpararea de la alti producatori si ... (vezi toată discuția)
Import fructe din grecia clocotici clocotici buna ziua as dori sa aflu mai multe informatii- cum trebuie sa procedez, ce acte imi trebuie sa import fructe din grecia pentru a le vinde angro in romania. (vezi toată discuția)
Legi Alisssia Alisssia Unde sunt enumerate sau care sunt [u]toate[/u] legile care se aplica pentru operatorul economic in achizitii publice? (vezi toată discuția)