avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspuns la actiune de mentinere poprire fiscala
Discuție deschisă în Executare silită

Raspuns la actiune de mentinere poprire fiscala

Buna ziua,
Ma confrunt cu o actiune de mentinere a popririi (pentru creante fisale).
Eu sunt tertul poprit. Debitor este un angajat de-al tertului poprit, iar creditor o institutie publica.
Eu am primit adresa de poprire in septembrie, insa am inceput sa o execut abia in noiembrie. Practic dupa ce am primit poprirea am facut o plata catre salariat fara sa o execut, pentru ca m-a induplecat salariatul, aratandu-mi ca a platit singur o parte din debit (mica partea, ce-i drept).
In luna actombrie am inceput executarea, iar acum am primit actiunea de mentinere a popririi si obligarea tertului poprit la plata. Actiunea a fost depusa la instanta dupa ce eu facusem deja pima plata.Trebuie sa fac intampinare

Intrebari:
- am sanse sa mi se admita exceptia lipsei de interes in mentinere, motivand ca deja execut poprirea dinainte de a fi citat?
- debitul este de cateva mii de lei, dar in perioada cat eu nu am executat poprirea s-au adunat numai vreo cateva sute de lei. Daca achit acum, inainte sa depun intampinarea, sutele de lei pe care nu le-am retinut la timp, pot castiga pe "lipsa de obiect" a actiunii?
- daca se admite mantinerea popririi, eu voi fi obligat la plata intregului debit, sau numai a "ratelor" pe care nu le-am retinut la timp?

Va multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire in fiinta impotriva tertului auras2013 auras2013 In martie 2011 am validat definitiv si irevocabil o poprire impotriva tertului care a fost obligat sa-mi plateasca direct suma poprita, intr-o actiune de ... (vezi toată discuția)
Executarea tertului poprit stelian67 stelian67 Sunt administratorul unei societati comerciale si detinem un titlu executoriu impotriva unei alte societati comerciale . Debitorului nostru nu mai avem ce ii ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)