avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copii nascuti in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copii nascuti in Spania

Buna ziua , citind pe forum am gasit un caz asemanator cu al meu .Sunt casatorita si despartita spun despartita nu divortata ,de 3 ani sunt in spania traiesc cu un alt barbat in concubinaj , in urma cu 10 luni au venit pe lume doi copii gemeni,acum vin cu intrebarea,cum putem scoate certificate de nastere romanesti?din cate am citit pe forum este destul de complicat si ma intreb oare de ce in spania sa gasit o modalitate de a ne inscrie copii in registru stari civile si in romania nu se poate deoarece mama nu este divortata , pai ce trebuie sa facem copii dupa legile romanesti..o sa imi spuneti ca trebuia sa divortez si apoi sa fac copii, dar poate eu nu vreau sa divortez sau poate nu am bani de divort sau in cazul meu nu vrea "sotul"sa divorteze,parerea mea e ca nici o lege din lume nu ne poate spune cand sa facem copii si in ce conditii(divortati sau nedivortati)acum partea mai grea e cum inscriem copii in registru stari civile din romania,sau mai bine daca tot sau nascut in spania ii facem direct cetateni spanioli pana so gasi si in romania"tara europeana"o lege care sa aceepte si acesti copii.

Cel mai recent răspuns: yram_tl , utilizator 06:45, 10 Noiembrie 2013
Orice functionar care face un referat de transcriere este obligat sa verifice cum figureaza petentul in RNEP. D.na este clar ca figureaza ca fiind casatorita cu sotul ei, mai mult banuiesc ca ii poarta si numele acestuia, deci daca ar fii sa tinem cont de legea specifica adica de legea starii civile precum si de Noul Cod Civil e de la sine inteles ca nu se poate inscrie in registre copii din casatorie avand ca tata pe altcineva. Teoretic femeia are dreptate, este libera sa faca copii cu cine-i pofteste sufletul, dar ce facem atunci cu toate femeile care nasc copii din relatii cu alti parteneri , altii decat sotii lor, deoarece vor trebui sa beneficieze si ele de acelasi regim, adica daca e voie de ce sa nu fie voie la toate categoriile, in definitiv toate sunt femei si au acest drept. De aceea legiuitorul nu da dreptul la astfel de situatii intrucat ar fii cam dezordine. Iar daca doriti sa divortati copii fiind din casatorie il mostenesc pe tata, adica pe sotul dvs. In acest caz sotul dvs. va fii foarte interesat sa faca tagada cat mai repede deoarece altfel ramane cu 2 copii care de fapt nu sunt ai lui. Tagada o solicitati odata cu divortul, dupa care recunoasterea este foarte usoara. Nu aveti nevoie de avocat deoarece puteti sa va formulati singura cererea. Divortul, daca e de comun acord costa - [editat ]200 de lei iar transcrierea certificatelor de nastere ale copiilor puteti sa o solicitati la ambasada sau consulatul Romaniei din Spania. Au mai fost cazuri care s-au finalizat, important este sa nu disperati pentru ca toate se rezolva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
va multumesc de raspunsuri,doar ca legiuitorul cum spuneti ar trebui sa tina seama si sa faca diferenta intre un copil nascut dintr-o relatie extraconjugala si recunoscut de catre concubin avand un nume si un tata si o relatie pasagera din care rezulta un copil si nu se stie cine e tatal sau ma rog mama stie dar sustine sus si tare ca e al sotului , in acest caz da sunt de acord cu legea ca pana la urma toti copii trebuie sa aiba un tata.....In urma cu 20 de ani am trecut aproximativ prin aceeiasi situatie , eu avand 17 ani am ramas insarcinata cu sotul sau mai bine zis prieten care urma sa imi fie sot numai ca la momentul adevarului ,surpriza , prietenul nu voia sa recunoasca copilul , si de aici am inceput dansul judecata si tribunale ap 2 ani de zile si test ADN care a confirmat spusele mele ca e copilu lui si dupa 2 ani de judecata sa hotarat d.l sa ne casatorim si sa ne crestem copilul , copil care binenteles la betie spunea ca nu e al lui,asa am ajuns sa cred ca a fost o casatorie din obligatie sa nu se faca de ras in fata neamului , ma scuzati pentru ca am postat aceasta poveste dar credetima ca nu mai vreau sa trec iar prin tribunale pentru paternitate si restul..........Iar in privinta transcrieri certificatelor am trimis o petitie online si astept rasunsul pe care o sa il postez aici .
va multumesc inca odata ,cu respect Mari
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
yram_tl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)