avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Asigurare viata administrator care are calitatea de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Asigurare viata administrator care are calitatea de fidejusor

Buna ziua,
S-a incheiat un contract de leasing in care administratorul are si calitatea de fidejusor. In contract este prevazuta si o asigurare de viata in favoarea administratorului.
Cum clasific sumele aferente asigurarii:
1. cheltuiala deductibila
2. cheltuiala nedeductibila
3. venituri asimilate salariilor, dat find faptul ca administratorul este si salariat
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 11:33, 12 Noiembrie 2013
Buna ziua,

In opinia mea sunt incidente prevederile art.55, alineatul 3, litera (g) din CF, care precizeaza ca sunt avantaje de batura salariala primele de asigurare plătite de către suportator pentru salariaţii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii, la momentul plăţii primei respective, altele decât cele obligatorii;
In functie de relatia persoanei cu entitatea platitoare de venituri, tratamentul fiscal poate fi urmatorul(punctul 70 din Normele art.55):
- pentru beneficiarii care obţin venituri salariale şi asimilate salariilor de la suportatorul primelor de asigurare, acestea sunt impuse prin cumularea cu veniturile de această natură ale lunii în care sunt plătite primele de asigurare;
- pentru alţi beneficiari care nu au o relaţie generatoare de venituri salariale şi asimilate salariilor cu suportatorul primelor de asigurare, acestea sunt impuse în conformitate cu prevederile art. 78 din Codul fiscal.

Din experienta, va pot spune ca organele de inspectie intotdeauna vor considera primele de asigurare platite de catre entitate in contul salariatilor ca fiind venituri de natura salariala, in materie de relatii de dependenta, prevaland reglementarile Titlului III.
Sumele datorate in cazul reconsiderarii acestor venituri vor uluitoare, astfel incat sa se merite administrarea unui alt tratement fiscal decat cel de baza.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata platit de angajator koeni koeni O societate plateste asigurare de viata pt. un angajat ( pentru asociat). Aceasta a fost considerat la firma ca cheltuiala nedeductibila, dar nu a fost inclus ... (vezi toată discuția)
Se considera avantaj de natura salariala? catal1 catal1 Plata chiriei de catre angajator unui angajat detasat (in cadrul aceluiasi angajator -sucursale ) se considera avantaj de natura salariala? Va multumesc (vezi toată discuția)
Avantaje in natura danaeconomist danaeconomist Sunt considerate avantaje in natura urmatoarele: 1-pensie facultativa achitata de angajator pentru salariatul sau cu valoare mai mica de 400 ... (vezi toată discuția)