avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Perioada efectuare instructaj SSM și SU
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Perioada efectuare instructaj SSM și SU

Bună ziua,
Lucrez la o firmă care are ca obiect de activitate ”Comerț cu ridicata de echipamente și componente electronice și de telecomunicații”. Aș vrea să știu care este perioada la care se efectuează instructajul în domeniul SSM și SU.
Menționez că firma are 11 salariați din care 3 tehnicieni echipamente de calcul și rețele și 2 angajați care instalează sisteme antiefracție.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:20, 8 Noiembrie 2013
Periodicitatea instruirii periodice se stabileste de catre angajator, prin instructiuni proprii, dar nu poate fi mai mare de 6 luni.
Prin Normele metodologice de aplicare a Legii ssm, aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare se stabileste la art. 96
al.(1) Instruirea periodica se efectueaza de catre conducatorul locului de munca.
al.(2) Durata instruirii periodice, intervalul dintre doua instruiri si periodicitatea verificarii instruirii vor fi stabilite prin instructiuni proprii, in functie de conditiile locului de munca si/ sau postului de lucru.
al.(2.1) Intervalul dintre doua instruiri periodice nu va fi mai mare de 6 luni.
al.(3) Pentru personalul tehnico-administrativ intervalul dintre doua instruiri periodice va fi de cel mult 12 luni.
al.(4) Verificarea instruirii periodice se face de catre seful ierarhic al celui care efectueaza instruirea si prin sondaj de catre angajator/ lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie/ serviciile externe de prevenire si protectie, care vor semna fisele de instruire ale lucratorilor, confirmand astfel ca instruirea a fost facuta corespunzator.
al.(5) Instruirea periodica se va completa in mod obligatoriu si cu demonstratii practice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protecția muncii personal case pariuri apetra apetra Cat de frecvent se face protecția muncii pt personal case pariuri? Dar pt o firma de curatenie ? (vezi toată discuția)
Instructajul periodic Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu o tematica de instructaj periodic pentru activitati de comert,respectiv fas-food...si sa ma lamuriti cu perioada intre care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie. lucrez la o firma in domeniul ... Norbert666 Norbert666 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Lucrez la o firma in domeniul automatizari unde se lucreaza pe 3 schimburi, precizez ca sunt sef de schimb. Am in ... (vezi toată discuția)