avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort impotriva vointei partenerului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort impotriva vointei partenerului

Hello,

Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la nimic in ceea ce priveste cheltuielile de bloc, in schimba am facut la un moment dat cateva amenajari in apartament. De mai multi ani nu ne mai intelegem iar de curand el a facut datorii mari la diversi prieteni pe care i-a pierdut pe toti la jocuri de carti.

Vreau sa divortam insa el nu vrea pana cand nu il despagubesc pentru investitiile in apartament si de asemenea ma ameninta ca imi ia copilul eu fiind casnica. Bani de divort oricum nu avem, iar la notar nu ne intelegem. A devenit extrem de violent in ultimul timp atat verbal cat si fizic indiferent daca este si copilul de fata.


Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda pentru a scapa de el.


Va multumesc!
Parintii in calitate deproprietari se pot adresa instantei cu o cerere de evacuare.
Dvs va puteti adresa politiei de cate ori face scandal, apoi judecatoriei pt a cere un ordin de restrictie si protectie.
Depuneti cerere de divort si cereti pe calea ordonantei presedintiale stabilirea domiciliului copilului la dvs provizoriu, pe perioada procesului de divort.
dupa cum spuneam sunt casnica si imi e frica sa nu pierd copilul, iar la tribunal si un buna ziua costa, iar banii pe care ii mai obtin de la parinti sunt pentru copil.
Cati ani are copilul ? De ce sunteti casnica ?
Bun, daca la " tribunal " costa, ce solutie doriti ? Cum vedeti rezolvarea problemei ?
Puteti face cerere la judecatorie la aceeasi instanta si de ajutor public judiciar.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
5 ani impliniti
am ramas acasa pentru concediu de crestere a copilului si apoi nu am mai gasit loc de munca. E complicat ca nici parintii mei nu pot sta cu copilul, iar la gradi abia acum recent mi l-a primit, totusi e greu sa-ti gasesti un job si sa poti duce/lua copilul de la gradi cand nu ai bani.

Pai asta intreb si eu ce solutii exista, daca stiam solutiile nu mai postam aici.

Alte discuții în legătură

Informatii privind drepturile si obligatiile sotului fata de familie mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, Relatia dintre mine si sotul meu este iremediabial distrusa.De cand i-am comunicat intentia de a divorta, sotul meu se foloseste de orice mijloc ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme familiale Paulaa2016 Paulaa2016 As dori sa divortez de sotul meu,este un om violent verbal.Avem un puiut de 7 luni si din pacate nu am unde sa ma duc.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac sa nu imi ... (vezi toată discuția)