avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort impotriva vointei partenerului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort impotriva vointei partenerului

Hello,

Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la nimic in ceea ce priveste cheltuielile de bloc, in schimba am facut la un moment dat cateva amenajari in apartament. De mai multi ani nu ne mai intelegem iar de curand el a facut datorii mari la diversi prieteni pe care i-a pierdut pe toti la jocuri de carti.

Vreau sa divortam insa el nu vrea pana cand nu il despagubesc pentru investitiile in apartament si de asemenea ma ameninta ca imi ia copilul eu fiind casnica. Bani de divort oricum nu avem, iar la notar nu ne intelegem. A devenit extrem de violent in ultimul timp atat verbal cat si fizic indiferent daca este si copilul de fata.


Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda pentru a scapa de el.


Va multumesc!
Doamna, este adevarat...fara bani riscati sa va pierdeti copilul. Lipsa banilor inseamna si lipsa unui avocat, inseamna si lipsa unor probe in instanta din care sa rezulte ca va puteti intretine...dreptatea prezentata de dumneavoastra trebuie probata in instanta....dumneavoastra nu ati chemat politia niciodata, nu aveti un certificat medical din care sa rezulte o agresiune, vecinii stiu ca sunteti o familie fericita...chiar si in fapt nu stiu de ce sa prezumam ca o instanta va va acorda copilul...dumneavoastra nu aveti posibilitatea sa va intretineti, nu aveti un venit...
Asadar, ce solutie doriti cand nu prea exista una care sa se plieze pe dorinta dumneavoastra? Ba da...exista: sotul sa-si ceara scuze ca a deranjat si sa plece, urmand sa trmita lunar o suma de bani...
Ce studii aveti si ce doriti sa munciti? Sunt convins ca atunci cand vrei sa iti intretii familia sau sa contribui la bunastraea acesteia, iti poti gasi ceva de munca. Divortul nu costa mare lucru, iar pe partener nu trebuie sa il despagubiti cu nici o suma de bani, atata timp cat acesta a amenajat locul in care traia fara chirie si fara sa plateasca alte cheltuieli cu utilitatile datorate pentru ca a locuit in apartamentul parintilor dvs....Cred ca se poate stabili in sarcina lui o contributie cu titlu de cota-parte din utilitati pentru o perioada de 3 ani in urma....Altfel spus, nu va mai fie teama sa faceti pasul decisive, daca "sotul" se comporta urat cu dvs si cu copilul, acesta din urma putand sa dezvolte tot felul de inhibitii,temeri sau complexe care ii pot dauna in viitor. Sunt foarte multe cazuri de acest gen, iar urmarile pot fi dintre cele mai urate...Deci, curaj!
Eu nu cred ca se poate. Plata utilitatilor pentru o persoana careia nu-i datorezi intretinere legal se considera o obligatie naturala: daca o faci e bine facuta, daca nu o faci nu te poate obliga.
Trebuie eventual dovedit ca banii pentru partea lui de intretinere erau imprumuturi, repetate, cu solicitari de inapoiere... pentru fiecare in parte... dificil.

Imbunatatirile in imobil se pot baza pe imbogatirea fara justa cauza.


HELLO!

despre taxe cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/art...

deoarece el nu vrea sa divorteze va trebui sa aadministrati in contradictoriu probe pentru a vi se admite actiunea.recomandat este sa aveti angajat avocat

scoteti-va certificate medicolegale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind drepturile si obligatiile sotului fata de familie mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, Relatia dintre mine si sotul meu este iremediabial distrusa.De cand i-am comunicat intentia de a divorta, sotul meu se foloseste de orice mijloc ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme familiale Paulaa2016 Paulaa2016 As dori sa divortez de sotul meu,este un om violent verbal.Avem un puiut de 7 luni si din pacate nu am unde sa ma duc.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac sa nu imi ... (vezi toată discuția)