avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare 40000 lei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare 40000 lei

Buna ziua,

Prietena mea este acuzata de delapidare de catre firma la care lucra in 2009.A recunoscut fapta in 2009, a vrut sa si plateasca prejudiciul, in rate, pentru ca nu dispunea de toata suma insa patronul a refuzat sa primeasca banii spunand ca ii vrea pe toti o data.A mers cu avocat la 2 intalniri cu procurorul,urmeaza prima sedinta in februarie 2014.Dupa intalnirile cu procurorul, la care a precizat ca este dispusa sa plateasca, tot in rate, desi nu are un job, a fost sfatuita sa incerce totusi sa inapoieze macar o parte din bani.A luat legatura cu angajatorul pentru a-i da un nr de cont in care sa vireze banii, insa si a doua oara a fost refuzata.Luna aceasta va trimite totusi o suma de bani prin mandat postal catre firma respectiva, pentru a avea o dovada ca doreste sa inapoieze prejuduciul.
Intrebarea mea este ce sanse are sa primeasca cea mai mica pedeapsa, eventual cu suspendare?
Repet, nu are loc de munca sau proprietati insa a dorit inca de la inceput sa inapoieze, lunar o suma cat de cat decenta (aprox 500 lei/luna)
Cel mai recent răspuns: Mela213 , utilizator 18:49, 21 Decembrie 2013
Pentru a demonstra interesul real de acoperire prejudiciu ,poate trimite periodic cota parte suma,poate sa isi comunice interesul comunicand angajament de plata
Daca poate face efortul ca pana la primul termen de judecata sa achite integral nu ar mai exista prejudiciu ,atunci instanta de judecata ar retine respectul si buna credinta a partii si ar dispune hotarare de respingere a actiunii ca neavand obiect
De putut putea sa plateasca din prejudiciu pana acum mai ales daca a avut avocat angajat acesta putea rezolva problema.nEra bine sa fie rezolvata pana acum.nAre sanse la o pedeapsa cu suspendare dar ma intreb cat de bine se va descurca avocatul in instanta deoarece conteaza foarte mult acest lucru...
Am uitat sa spun ca este vorba atat de delapidare cat si de fals si uz de fals. In urma acestei precizari, mai am o intrebare: daca intra in vigoare noul cod penal, asa cum se vehiculeaza, prietena mea are vreo sansa sa scape de tot?
Si in viitorul cod penal sunt incriminate aceste infractiuni, nu are cum sa "scape de tot."
@ ynocentta:

=D>

Daca poate face efortul ca pana la primul termen de judecata sa achite integral nu ar mai exista prejudiciu ,atunci instanta de judecata ar retine respectul si buna credinta a partii si ar dispune hotarare de respingere a actiunii ca neavand obiect

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc Razvan pentru raspuns.

Integral nu stiu daca reuseste sa plateasca. A reusit sa stranga 33000 din suma de 40000. Nu stiu daca mai poate face rost de restul, deci nu se poate intampla cum a zis userul ynocentta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare daiananeagu daiananeagu Va rog,daca se poate ,sa ma ajute cineva.Prietena mea cea mai buna a lucrat ca operator intr-o sala de jocuri .Impreuna cu bodyguard-ul de acolo a dat banii ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)
Consecinte desfacere cm- abatere disciplinara grava snak3 snak3 buna ziua, as dori daca se poate sa primesc cateva raspunsuri : pe scurt : -am delapidat de la fostul loc de munca o suma mare de bani ~ 300.000 ... (vezi toată discuția)