avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Este legala sanctiunea disciplinara daca:
1) Informarea a fost facuta la data de 29.07.2013
2) Decizia de sanctionare s-a dat la data de 31.10 2013
Conform codului muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 9 Noiembrie 2013
Datele pe care ni le oferiti nu sunt suficiente.
Informarea este referatul de sesizare?
Ati fost convocat la comisia de disciplina?
Ce data are raportul final de constatare intocmit de catre comisie( procesul verbal)?
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Daca nu au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptei, atunci decizia este emisa in termenul prevazut de lege.

Termenul de 30 de zile este calculat de la momentul de la data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Kawasaki Kawasaki Buna ziua, sunt cercetat disciplinar, cui ma pot adresa pentru a afla in ce stadiu se afla \"cercetarea disciplinara\" deoarece șefii se cam fac ca ploua. (vezi toată discuția)
Convocare la cercetarea disciplinara prealabila petricap petricap In data de 20.09.2013 mi s-a emis decizia de cercetare disciplinara in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. [b]Care este data limita pana la ... (vezi toată discuția)
Sancționarea angajatului Silentios1 Silentios1 Buna ziua, Se da ziua de 16 august, am fost anunțat că ca am comis o greșală si ca voi fi sancționat. Pe data de 17 am primit convocatorul si tot pe 17 ... (vezi toată discuția)