avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere si crestere a copilului

buna ziua,am o problema cu fostul sot care nu doreste sa mai plateasca pensia pentrul copilul nostru.noi am divortat la notar in luna aprilie acolo noi am stabilit o suma lunara care o va da copilului.motivul pentru care el nu vrea sa mai plateasca este faptul ca baietelul nostru nu vrea sa mearga in vizita la el.ce pot face in acest sens?este a doua luna in care copilul nu plateste nici un leu
Cel mai recent răspuns: teo06 , utilizator 08:45, 10 Noiembrie 2013
Adresati-va unui executor judecatoresc sa ii infiinteze poprire pe salariu sau cand se implinesc doua luni de neplata, faceti-i plangere penala la politie sau parchet.
Ce varsta are copilul si de ce nu vrea sa mearga in vizita ?
Buna ziua,
In primul rand incercati sa discutati civilizat. Vorba dulce mult aduce!
Daca au trecut 2 luni atunci va puteti adresa parchetului cu o plangere penala pentru abandon de familie.
Incercati sa discutati si cu minorul si sa-i aratati ca TATA este TATA!
Gabriel Klein Kiritescu
buna seara,minorul are 6 ani si 11 luni.in trecut tatal lui s-a purtat urat si dur cu el.acesta e unul din motive,altul ar fi ca eu si tatal lui nu mai suntem impreuna si ca el nu merge la tata acasa fara mine,al treilea este ca ultimele 2 dati cand l-a luat(aceasta se intampla in iunie)l-a luat cu forta(l-a smuls din bratele mele).
buna seara,am incercat sa discut cu tatal civilizat dar nu se poate.ma jigneste,ameninta...de foarte multe ori am discutat cu copilul ca trebuie sa mearga si la tata dar el refuza sa vb si la tel cu el.ce pot face in acest sens.tatal a zis ca ma da in judecata ca nu las copilul sa mearga la el ceea ce este eronat.mi-as dori ca ei sa aiba o reletie de prietenie(tatal timp de 3 luni de zile a sunat de doua ori pe timpul vacantei de vara).
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cu vizita sau nu, trebuie sa plateasca pensie. Mai departe daca vrea, poate rezolva personal problema cu vizita, daca nu se apropie de copil, n-o sa accepte copilul sa il viziteze daca il bruscheaza.
acuzata ca sunt incapabila sa apropii copilul de el sunt eu.asa mi-a spus fostul sot.ca eu sunt singura in masura sa il apropii nu el.

Alte discuții în legătură

Ce pot face în situația în care copiii mei, în vârstă de 11 și 13 ani, nu vor să meargă în vacanță la tatăl lor? Georgeta1984 Georgeta1984 Buna ziua!acum 5 ani am obtinut custodia copiilor si tatal copiilor are dreptul la o luna in vara sa stea cu ei.eu cu copii locuiesc in spanoa iar tatal lor in ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)