avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere si crestere a copilului

buna ziua,am o problema cu fostul sot care nu doreste sa mai plateasca pensia pentrul copilul nostru.noi am divortat la notar in luna aprilie acolo noi am stabilit o suma lunara care o va da copilului.motivul pentru care el nu vrea sa mai plateasca este faptul ca baietelul nostru nu vrea sa mearga in vizita la el.ce pot face in acest sens?este a doua luna in care copilul nu plateste nici un leu
Cel mai recent răspuns: teo06 , utilizator 08:45, 10 Noiembrie 2013
Poate sa va acuze de orice, e dreptul lui, insa nu are legatura pensia cu vizita. Nu poate conditiona plata de vizita si nici dvs vizita de plata.
Stati de vb cu copilul totusi si incercati sa il faceti sa nu mai fie suparat pe tatal lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Eu cred ca ar trebui sa apelati la ajutorul unui psiholog care sa va invete pe toti trei cum sa va reconsiderati relatia: tatal sa invete cum sa se poarte cu copilul, copilul sa aibe si el ocazia sa vorbeasca, iar mama sa invete cum sa-i ajute pe amandoi. Daca acest aspect este reglat, va veni si plata pensiei.
buna ziua,va multumesc ptr raspuns,dar nu vad legatura dintre vizita si plata pensiei.atat timp cat eu nu-i restrictionez dreptul de a-si vedea copilul iar el nu plateste .copilul este cel care refuza sa mearga la el.eu cu inima deschisa il las pe copil sa mearga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face în situația în care copiii mei, în vârstă de 11 și 13 ani, nu vor să meargă în vacanță la tatăl lor? Georgeta1984 Georgeta1984 Buna ziua!acum 5 ani am obtinut custodia copiilor si tatal copiilor are dreptul la o luna in vara sa stea cu ei.eu cu copii locuiesc in spanoa iar tatal lor in ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)