avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Pret de transfer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Pret de transfer

Buna ziua! Am o intreprindere individuala, care are un spatiu inchiriat de la tatal meu, la care platesc o chirie care este simbolica. Poate in cazul unui control de la finante, sa se puna problema preturilor de transfer, si sa ma puna sa platesc o chirie mai mare? Daca da, atunci e ok sa inchiei un contract de comodat?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,

Da puteti fi subiect de verificare pe tema dosarului preturilor de transfer.
Este mai bine cu contract de comodat. Puteti face act aditional la contractul de comodat prin care sa specificati ca I.I va suporta o cota din utilitati , proportional cu spatiul ocupat. Asta ca sa puteti deduce aceste cheltuieli din profitul impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli de intretinere pentru spatiu inchiriat alina240 alina240 Buna ziua Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de PJ am inchiriat o cladire de la o persoana fizica, pe baza de contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat claudiaP claudiaP Buna ziua, Pentru un spatiu unde isi desfasoara activitatea un magazin s-a intocmit contract de comodat. Fiind comodat nu am factura, deci nici cheltuiala. ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cret georgeta cret georgeta Buna ziua, As dori, un sfat la urmatoarea problema. Sunt P.F.A. si am incheiat un contract de comodat intre o persoana fizica si PFA, in baza caruia pot deduce ... (vezi toată discuția)