avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot schimba telefon mobil cumparat in magazin, la 5 ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot schimba telefon mobil cumparat in magazin, la 5 zile dupa cumpararea lui?

Buna Ziua
In data de 5 nov 2013 am cumparat 2 telefoane mobile de la un magazin
Azi, 10 nov 2013 am fost in magazinul respectiv ptr a solicita schimbarea unuia din cele 2 telefoane, conform legislatiei din Romania si din Comunitatea Europeana dar, am primit un mareee...refuz spunand ca nu exiatsa o astfel de lege in Romania.
Mentionez ca in momentul vanzarii a acestui telefon, nu am primit decat certificatul de garantie si manualul cu instructiuni in limba romana, fara a primii si certificatul/declaratie de conformitate conform legii 449/2003 republicata in 2008, articolul 11, alineatul 1 care prevede urmatoarele:
"Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata."

Mentionez ca nu doresc contravaloarea in bani a telefonului ci doar schimbarea lui cu o alta marca care are un pret mai mic de achizitie decat cel pe care doresc eu sa il schimb.
Am vre-o sansa sa rezolv favorabil aceasta problema? Unde trebuie sa ma adresez, inafara magazinului (aici nu am gasit intelegere)?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 10 Noiembrie 2013
Cu ce e neconform ?
asa cum am mentionat de la bun inceput, am cuparat 2 telefoane mobile. Saptamana aceasta am facut un drum pana la Curtea de Arges si pe drum am constat ca Telefonul LG-E435(cel reclamat) si-a pierdut de cateva ori semnalul, ceea ce nu s-a intamplat cu cel de al doilea telefon(Acer Liquid Z3).
Asta ar fi una la mana dar....eu stiam ca exista obligativitate ca aparatele electronice si electrocasnice sa fie insotite de aceasta declaratie de conformitate CE.
Oare am dreptate?

....si sunt sigur ca va amintitzi si dvs. reclamele in care se spunea ca si romanii sunt cetateni europeni si ca atare au ...drepturi(chiar si acela de a schimba un produs cumparat acum....5 zile)
Nu cred ca declaratia de conformitate vi se da dvs ca si client final. Cred ca aveti marcajul " CE" pus pe produs si pe undeva cred ca scrie ca respectivul produs detine certificat de conformitate. Declaratia o da producatorul distribuitorului.
Depuneti la magazin o solicitare scrisa pe motivul expus de dvs, cu raspunsul lor va puteti adresa apoi protectiei consumatorului daca va fi cazul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Telefon cu defect dupa 2 zile mikloshorvath mikloshorvath Buna, am cumparat un telefon si dupa 2 zile, s-a blocat. Dupa scoatere/reintroducere a acumlatorului, s-a revenit. Insa telefonul am cumparat ca si cadou ... (vezi toată discuția)
Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)