avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri si datorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri si datorii

am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul unei sulte de 36000 ron. Apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei prin credit ipotecar. Eu am platit mereu ratele, ea lucrand foarte putin. Tot in timpul casatoriei am mai contractat 2 credite de nevoi personale, unul de 10.000 euro unde figurez eu ca imprumutat si unul de 3000 euro unde ea e imprumutat iar eu coplatitor. Din cel de 10000 am cumparat o masina cu 7000 iar restul au fost utilizati pt casa. Am stins creditul ulterior partajului vanzand masina cu 4000 euro si imprumutandu-kma de restul de bani. Creditul ei a fost folosit doar de ea dar ratele le-am platit tot eu pana acum 3 luni cand am ramas fara bani. Acum risc si eu executarea pt creditul restant.
Acum cateva zile am primit o cerere sa ma prezint la mediator sa clarificam situatia bunurilor care nu au fost partajate. Ea zice ca a platit impreuna cu mine creditul ipotecar in timpul casatoriei, ca nu s-au partajat cateva electrocasnice si piese de mobilier + masina. Nu avem ce lamuri la mediator pt. ca nu ne putem intelege. Daca merge in instanta ce se poate face? poate sa-mi ceara jumate din ratele platite impreuna pt creditul ipotecar in timpul casatoriei, jumate din masina etc? Iar eu pot sa cer ca ea sa plateasca jumate din creditul de 10000 plus jumatate din ratele platite de mine pt creditul ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:56, 10 Noiembrie 2013
Creditul ipotecar a fost achitat ? Cum ati facut cu sulta, ati platit-o ?
Pt ratele platiti la creditul ipotecar primeste sau a primit sulta.
Daca vrea parte din masina si din restul, vreti si dvs 5000 euro, reprezentand jumatate din creditul de 10 mii pe care l-ati achitat dvs, poate nu chiar 5000 daca ati achitat din credit si in timpul casatoriei.
Puteti solicita si jumatat din ratele platite pt creditul ei, iar daca dovediti ca banii i-a cheltuit singura, puteti solicita mai mult.
Mergeti oricum la mediator, nu aveti ce pierde, poate ajungeti la un consens.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
I-am platit sulta la partajul voluntar. Ratele la creditul ipotecar sunt platite in continuare de mine. Odata ce a primit sulta mai poate cere ceva din ratele achitate in timpul casatoriei, desi au fost toate achitate de mine?
Nu. Altfel pt ce a primit sulta ? Pt contributia sa la achizitionarea ap.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa cu credit ipotecar mm mirela.tomam mirela.tomam Buna ziua, In timpul casatoriei ( anul 2014)am achizitionat pe baza unui credit ipotecar o casa.( credit 136000lei) Creditul este doar pe numele meu deoarece ... (vezi toată discuția)
Partaj a unor bunuri (apartament si masina) cumparate cu credit de la banca, aceasta avand drept de ipoteca de rang 1 Rares1bv Rares1bv In timpul casatoriei, am facut impreuna cu sotia un credit la o banca pentru achizitionarea unei locuinte (avansul de 4800 euro a fost platit de sotie din bani ... (vezi toată discuția)
Rambursare credit ipotecar dupa pronutarea hotrarii definitive de divort andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Am introdus actiunea de divort si dupa pronuntarea hotararii judecatoresti astept ca sotul meu sa ceara partajul. Va rog frumos sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)