avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua!
Va ros sa im spuneti daca pentru un absolvent al anului 2012 se poate beneficia de subventie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:32, 11 Noiembrie 2013
Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 80
(1) Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat:
a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
...

Art. 83
...
(4) Absolvenţii pot fi încadraţi în condiţiile art. 80, o singurã datã pentru fiecare formã de învãţãmânt, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare absolvent, beneficii angajator iryvi iryvi Buna ziua! Am o societate si as vrea sa angajez un absolvent 2012 cu studii superioare! Daca a aboslvit in 2012 mai beneficiez de acele scutiri de taxe care ... (vezi toată discuția)
Stimularea încadrarii în muncă a şomerilor xquestion xquestion Conform Legii Nr. 76/2002, angajatorii beneficiaza de masuri pentru stimularea încadrarii în muncă a şomerilor (ART. 80.). Intrebarea mea este: Daca ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Jurma Monica Jurma Monica Buna ziua, Urmeaza sa angajez o persoana care a absolvit anul acesta facultatea, acum fiind la master; beneficieza firma de suma aferenta absolventilor de la ... (vezi toată discuția)