avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer de imobil prin Hotarare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer de imobil prin Hotarare AGA

Buna ziua, suntem 2 asociati detinand o firma si ne-am decis sa o inchidem (dizolvare-lichidare-radiere). Avem pe firma o cladire si am dori sa o transferam de pe persoana juridica pe persoana fizica (adica tot noua asociatilor sa ne revina) si vrem sa ne ferim sa facem acest lucru prin act autentic.
Se poate face acest transfer mentionand in hot. AGA ca bunul imobil apartinanad pesoanei juridice se transfera persoanelor fizice adica noua asociatilor?
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
PopescuVictor35, utilizator
Cel mai recent răspuns: PopescuVictor35 , utilizator 14:29, 14 Noiembrie 2013
Transferul dreptului de proprietate, potrivit Codului civil se fa face numai prin act autentic.
In cazul dumneavoastra, mai trebuie vazut si daca cladirea nu face aport in natura la capitalul social, caz in care se complica situatia.
Oricum prin procedura radierii se vor distribui activele societatii asociatiilor, astfel cladirea de care vorbiti va ajunge la asociati.
Daca doriti sa efectuati aceasta vanzare mai inainte de radiere, pe langa hotararea asociatiilor va trebui sa intocmiti si contract de vanzare cumparare in forma autentica.
Va multumesc pentru raspuns dl. avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Transfer bunuri asociat unic cd179 cd179 Buna ziua, In cazul unui srl cu asociat unic, din profitul firmei s-a achizitionat un imobil. La dizolvarea firmei, imobilul revine asociatului? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu aport in natura manoiuadrian manoiuadrian Buna ziua, Am si eu o intrebare. Doresc sa aduc ca aport la capitalul social al firmei un teren. Terenul imi apartine mie, si sunt si actionar majoritar. Ceea ... (vezi toată discuția)