avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta alt loc de munca dupa ce a fost desfiintat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta alt loc de munca dupa ce a fost desfiintat postul

Buna ziua,

mi-a fost inmanat actul de concediere (preaviz 20 de zile lucratoare) datorita faptului, ca postul meu se desfiinteaza. Am primit inca un act in care scrie, ca exista un loc disponibil in alt departament pe care il pot ocupa sau refuza. Spre sfarsitul acestui act scrie, ca dupa ce depun solicitarea pentru acest post nou voi primi raspuns din partea firma in cateva zile. Aici nu inteleg: daca imi ofera un post in alt departament pe care eu il accept, ei imi pot spune ca nu-l primesc de fapt ? Pentru aceste posturi se da concurs ? Lucrez la o firma privata.
Stiam ca daca imi ofera alt loc de munca pe care eu il accept, inseamna ca am batut palma...gresesc ? Ei pot oferi acest loc "disponibil" mai multor angajati concediati pe care sa-i cheme la interviu ?
Care este regula in acest caz ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: akinom0440 , utilizator 16:58, 12 Noiembrie 2013
1. In cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

2. Ocuparea unui post in sectorul privat se poate face si fara examen sau concurs.

3. Desi legea nu reglementeaza o asfel de situatie, acel loc poate fi oferit mai multor persoane, iar angajatorul sa decida pana la urma cum si cine sa-l ocupe.
Buna ziua,

multumesc pentru raspuns. In acte scrie "in baza art. 75 coroborat cu 65 din Codul Muncii". Presupun ca tot aici ne incadram.
Am trait mereu cu impresia, ca daca un post este desfiintat, angajatorul trebuie sa ofere un alt post vacant la acel moment si ca odata oferit, nu mai intra la concurs.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat poate fi obligat să accepte să fie retrogradat dintr-o ... AlexaB97 AlexaB97 Un angajat poate fi obligat să accepte să fie retrogradat dintr-o funcție de manager într-o funcție mai mică? (vezi toată discuția)
Desfiintare post TORAND TORAND Buna ziua, in cadrul organizatiei la care lucrez, am un contract de munca pe perioada nedeterminata suspendat, cu acordul partilor, ca urmare a ocuparii ... (vezi toată discuția)
Concedierea Florelia Florelia Un prestator de servicii sociale privat finantat de catre consiliul judetean, m-a concediat prin reducerea postului, conform art. 75 coroborat cu art. 65 din ... (vezi toată discuția)