avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto de la fisc
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto de la fisc

Buna ziua,

am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri.
am avut o masina (an fabricatie '85) care a fost dezmembrata in urma unui accident (dauna totala). nu am nicio dovada ca masina s-a dezmembrat.
tin sa precizez ca am obtinut dosarul de dauna de la firma de asigurari, am talonul masinii si nr de inmatriculare. Masina figureaza de cativa ani cu impozitul neplatit, insa as vrea sa o radiez fiscal de la momentul in care masina nu a mai existat, urmand ca apoi sa achit esalonat datoria pe care o am la impozit cat timp masina a fost in stare de functionare. am vreo sansa sa o radiez si daca da ce acte imi sunt necesare la spit.

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 15mark , utilizator 23:06, 21 Februarie 2015
ynocentta a scris:

Si mai aveti de depasit un obstacol,radierea se dispune,numai dupa achitarea debitelor in urmarire


probabil ca retroactiv nu voi reusi s-o radiez, insa ar trebui sa ma lase sa o radiez fara sa achit integral impozitul fiindca e vb de o suma destul de mare si nu as putea sa o achit decat esalonat, altfel inseamna sa raman pe veci cu ea la impozit si sumele sa tot creasca si nu rezolv nimic asa.. :(

Daca a fost accident cu dauna totala, mergeti la politie si cereti o adeverinta precum ca a fost scoasa din circulatie de atunci ( '85), acel document chiar daca va avea data recenta, in el va figura anul cand ati avut accidentul.

Se poate, aveti putin de alergat, in fond de ce sa platiti pt ceva care nu ati avut, greseala dvs ca nu v-ati sesizat de atunci sa rezolvati radierea de la impozite si taxe. Daca se radiaza cu anul '85, normal ca nu veti avea niciun debit de plata.
Salutare , vreau sa cumpar un VW golf 3 din anul 1992 , vanzatorul are toate actele in regula , am verificat si la ANAF cu el si are taxa nerecuperabila , el a zis ca imi aduce fisa fiscala , si mergem sa facem actele la o firma autorizata , apoi sa o scada de la impozit , a zis ca eu nu mai am treaba cu RAR , ca masina a fost radiata pe bacau , el nu vrea sa pastreze numerele , a zis ca ma duc la politie sa schimbe certificatul si apoi la primarie sa o declar pentru impozit , dar cine ma trece in cartea de identitate a masinii ??? eu stiam ca aia de la rar , el a zis ca daca eram din alta localitate aveam treaba cu rar-ul , ma puteti careva ajuta cu un raspuns ???
declaratie pe propie raspundere ce insemna ???

pe o foaie de hirtie scriu " declara ca auto ....... a fost dauna totala si nu mai exista " ??? .

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru auto scos din circulatie secretarul72 secretarul72 Buna ziua tuturor. As vrea sa stiu daca pentru un auto scos din circulatie, dar in stare de functionare, se mai plateste impozitul la serviciile de impozite si ... (vezi toată discuția)