avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Microintreprindere casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Microintreprindere casa de marcat

Buna ziua, ma ajutati va rog cu urmatoarele doua subiecte:
1. ce registre imi trebuie pentru o microintreprindere infiintata in 2013, neplatitoare de tva
2. am preluat de curand 2 firme noi inregistrate cu urmatoarele domenii de activitate: una -> prestari servicii auto ( reparatii si intretinere ), si cea de-a doua servii organizare eveniment ( inchierere sali, catering, etc -> este de fapt un intermediar, el va subcontracta aceste servici de la diverse locatii ).
Pentru punctul 2 imi trebuie casa de marcat la ambele?
Momentan nu sunt angajati pentru nnici una din ele, dar vor fi.
In afara de 112 cand va fii cazul si declaratia 100 trimestrial, mai am si alte declaratii de depus ( trimestrial )?

Multumesc foarte foarte mult.
Cel mai recent răspuns: elenadascalescu , utilizator 14:17, 12 Noiembrie 2013
Cred ca inate de a tine contabilitatea firmelor respective este bine sa luati totusi cursuri de contabilitate.
Daca dvs.nu stiti macar registrele obligatoriii,ma indoiesc ca stiti sa intocmiti o evidenta corect.
Nu va suparati pe mine dar asa nu riscati neplaceri nici dvs.nici firmele respective.
Aceasta este opinia mea.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Wow, la un asemenea raspuns nu ma asteptam, pt informatia dvs stiu care sunt registrele obligatorii, dar pentru un srl platitor de tva si impozit pe profit, ca sa fiti sigura de asta: RUC, REF, RJ, R invetar, Reg Mijloacelor fixe si Reg de casa.
Practic contabilitatea de 6 ani, insa nu am avut "privilegiul" pana acum de a ma ocupa de vreo microintreprindere, ci doar de firme un pic mai mari ( in cadrul departamentului financiar-contabil ), si de curand de un PFA, particular, acasa. Am citit in mare parte legea, si imi dau seama de anumite diferente ( pentru micro ), pur si simplu mi-am dorit un raspuns avizat legat de subiectele la care nu avem acces asa direct si clar din codul fiscal, bazandu-ma mai mult pe exeprienta altor colegi, mult mai mare decat a mea.
Nu cred ca era cazul sa intram in asemenea detalii, insa sunt surpinsa de raspunsul dvs. Poate ca intrebarea mea, sau topicul deschis de mine nu a fost cel mai profesional, insa asta se intampla din lipsa de timp, nici de cum din lipsa de experienta. Ce sa va zic, multumesc pentru raspuns!
Data viitoare voi apela la Asistenta contribuabili, desi nici macar acolo nu primim niciodata vreun raspuns clar la ceva, se pare ca nicaieri in tara asta nu primim vreun raspuns clar la nimic! :(
Probabil ca in cazul micro, cel putin pana nu depaseste plafonul conform legii pe CA, nu trebuie REF. Am citit undeva ceva de Registru Cartea Mare, insa as fi vrut un raspuns clar pentru a fi sigura.
Legat de casa de marcat, conform legii este cam obligatoriu, insa nu este scris alb pe negru sau poate nu am inteles eu foarte clar din articolele gasite pe internet care fac trimitere si la lege, tocmai de aceea m-am gandit sa postez aceasta intrebare aici, evident am gresit. Voi incerca sa gasesc un raspuns clar.. evident in alta parte! Dezamagitor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii obligatorii pentru srl-d nou infiintat encrypted encrypted Buna ziua. Ce declaratii trebuiesc depuse pentru un SRL-D nou infiintat? Am inteles din forum ca 010 nu se mai depune daca nu exista modificari ale datelor ... (vezi toată discuția)
Trecere de la micro la impozit pe profit ContSters73517 ContSters73517 o firma trece de la micro la impozit pe profit... de la 01.01.09. vreau sa stiu ce inregistrari se fac (pentru rezultat reportat (pierdere din 2008), in ... (vezi toată discuția)
Pfa, norma de venit, neplatitor tva, sa lamurim o data cu registrele obligatorii ! Bravos Bravos Sa va explic despre ce este vorba:Mi-am infiintat anul asta PFA la norma, neplatitor de TVA pe coafor.Bun, dupa registrul comertului, ma duc la finante si dupa ... (vezi toată discuția)