avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Proiect în dezbatere publica - indexarea tarifelor ...
Discuție deschisă în Traduceri

Proiect în dezbatere publica - indexarea tarifelor pentru traducãtorii și interpreții autorizați de Ministerul de Justiție

Potrivit unui proiect de Ordin al ministrului justitiei si ministrului finantelor publice, publicat recent pe site-ul Ministerului Justitiei, tarifele pentru plata interpretilor si traducatorilor autorizati folositi de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, de organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti, de birourile notarilor publici, de avocati si de executori judecatoresti se stabilesc astfel:

28 lei/ora pentru efectuarea serviciilor de interpretare din/in limbi straine in/din limba romana; acesta creste cu aproape 21% fata de valoarea din prezent;
40 lei/pagina rezultata in urma traducerii; acesta este cu aproximativ 19% mai mare fata de cel actual.

La aceste tarife se adauga TVA, daca aceasta este datorata potrivit prevederilor legale in vigoare.

Conform Referatului de aprobare a proiectului de ordin, aceste tarife au crescut, pentru ca au fost indexate cu indicele ratei inflatiei, prognozat pentru anul de executie a serviciilor, comunicat de Comisia Nationala de Prognoza, iar valoarea rezultata a fost rotunjita.

Propunerile si observatiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise pana la data de 19 noiembrie 2013, pe adresa Ministerului Justitiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti, pe fax, la nr. 037 2871140 sau la adresa de e-mail DSC@just.ro.

Articolul integral publicat de Avocatnet poate fi citit in linkul urmator:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Proiect ordin m.j. - indexare tarife servicii de interpretariat si traducere autorizata Laura Ciobeica Laura Ciobeica Majorarea tarifelor pentru serviciile de interpretare și traducere autorizată este inclusă într-un Proiect de ordin privind stabilirea tarifelor pentru ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat ContSters55557 ContSters55557 am autorizatie de traducator din 2003. nu am practicat niciodata acea meserie pentru ca lucrez in alt domeniu de activitate. am citit in diverse articole ca ... (vezi toată discuția)
Comunicat de presa ministerul justitiei - precizari proiect de lege modificari l. 178/1997 in dezbatere publica Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Ministerul Justitiei:[/b] Traducerile din afara sistemului judiciar vor putea fi efectuate ca si pana acum. Proiectul de lege vizeaza numai traducatorii ... (vezi toată discuția)