avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Proiect Ordin M.J. - Indexare tarife servicii de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Proiect Ordin M.J. - Indexare tarife servicii de interpretariat si traducere autorizata

Majorarea tarifelor pentru serviciile de interpretare și traducere autorizată este inclusă într-un Proiect de ordin privind stabilirea tarifelor pentru plata interpreților și traducătorilor autorizați folosiți de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, de organele de urmărire penală, de instanțele judecătorești, de birourile notarilor publici, de avocați și de executori judecătorești.
Proiectul de ordin comun al ministrului justiţiei şi al ministrului finanţelor publice poate fi consultat in link-ul urmator:
[ link extern ] /

Acesta a fost inițiat de Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor Publice și are nevoie doar de aprobarea celor doi miniștri pentru a se aplica. Concret, documentul va înlocui actualele prevederi incluse în Ordinul comun nr. 772/414/2009, semnat de Justiție și Finanțe, deoarece în 2009 a avut loc cea mai recentă indexare a tarifelor.

Mai precis, tarifele serviciilor de interpretare și traducere autorizată ar urma să fie următoarele:
- pentru interpretarea din/în limbi străine în/din limba română: 28 de lei/oră (de la 23,15 lei/oră în prezent);
- pentru traducere: 40 de lei/pagină (de la 33,56 lei/pagină în prezent).

Tarifele nu includ taxa pe valoarea adăugată, astfel că, în situațiile în care se va datora TVA, va trebui adăugată și aceasta.

Dacă interpretarea durează mai puțin de o oră, taxarea se va face pentru o oră întreagă. Pentru depășirea unei ore, tarifarea se va face pentru fiecare oră de interpretare efectivă, iar pentru fracțiunea de oră (rezultată la calculul duratei totale) - pentru jumătate de oră.
În mod similar, pentru o traducere mai mică de o pagină, tariful aplicat va fi pentru o pagină întreagă. Dacă se depășește o pagină, tarifarea se va face pentru fiecare pagină, iar pentru fracțiunea de pagină - pentru jumătate de pagină.

Preluare din articolul publicat de Avocatnet aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

Alte discuții în legătură

Tarife traduceri ContSters24933 ContSters24933 Am vazut ca a fost la un moment dat acest subiect, dar cum este inchis, postez aici: [b]Ordin nr. 772 din 05/03/2009 [/b] [b]Publicat in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Proiect în dezbatere publica - indexarea tarifelor pentru traducãtorii și interpreții autorizați de ministerul de justiție Laura Ciobeica Laura Ciobeica Potrivit unui proiect de Ordin al ministrului justitiei si ministrului finantelor publice, publicat recent pe site-ul Ministerului Justitiei, tarifele pentru ... (vezi toată discuția)
Preþ traducere pentru poliþia economicã csllngy csllngy Am primit o traducere de la politie. As dori sa stiu care este tariful fix dat de lege pt asemenea traduceri, si ce se intampla daca de exemplu, fiind vorba de ... (vezi toată discuția)